Square Enix gaat 'agressief inzetten' op AI

Square Enix gaat 'agressief inzetten' op AI

'We geloven dat technologische innovatie zakelijke kansen oplevert'

Square Enix, de uitgever van de Final Fantasy-reeks, laat weten van plan te zijn "agressief in te zetten op AI en andere nieuwe technologieën".

Dat meldt CEO Takashi Kiryu in de nieuwjaarsbrief van het bedrijf. In voorgaande edities van deze soms controversiële brief meldde het bedrijf al in te zetten op blockchaingames en nft's, en dit jaar wordt specifiek AI genoemd.

"We willen agressief inzetten op het toepassen van AI en andere nieuwe technologieën bij het ontwikkelen en uitgeven van content. Op korte termijn is ons doel om de productiviteit van onze ontwikkeling te verbeteren en betere marketing te bewerkstelligen. Op de lange termijn hopen we met deze technologieën nieuwe vormen van content voor consumenten te creëren, en we geloven dat technologische innovatie zakelijke kansen oplevert."

Het gebruik van artificiële intelligentie bij game-ontwikkeling is controversieel. Steeds meer ontwikkelaars en uitgevers maken er gebruik van, maar tegelijkertijd vrezen mensen werkzaam in de industrie daardoor voor hun baanbehoud. Ook het gebruik van AI in promotiemateriaal is controversieel, zoals Microsoft onlangs nog ondervond.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het hoeft helemaal niet per se slecht te zijn, maar de woordkeuze 'agressief inzetten' is een bijzondere. Wel grappig dat de eerste letters van die twee woorden nou net A en I zijn.

[Reactie gewijzigd door gusanito op 2 januari 2024 - 09:38]

2
test

AI kan hulp bieden in werk, maar moet altijd gecontroleerd worden door professionals.

1

Aanbevolen voor jou