QA-testers van Activision Blizzard moeten vanaf januari fulltime op kantoor werken

QA-testers van Activision Blizzard moeten vanaf januari fulltime op kantoor werken

Op dit moment kan men nog deels thuiswerken

Werknemers van de quality assurance-teams van Activision Blizzard worden in januari 2024 weer geacht om fulltime op kantoor te werken, in plaats van gedeeltelijk of geheel vanuit huis

Dat meldt Eurogamer. Activision Blizzard, dat eerder dit jaar is overgenomen door Microsoft, laat in een statement het volgende weten: "We zagen dat onze QA-teams in Minneapolis, Austin en El Segundo efficiënter werken op locatie, mede dankzij betere internetsnelheden, naadloze teamcoördinatie en toegang tot betere hardware. Daarom hebben we besloten om van een hybride werksituatie naar fulltime werken op locatie te gaan. Dit moet de best mogelijke QA-functionaliteit voor onze spelers opleveren."

Aan Eurogamer laat de ABK Workers Alliance weten dat deze keuze van Activision Blizzard er voor zorgt dat honderden mensen hun baan verliezen. "Zij willen permanent vanuit huis werken vanwege een handicap, financiële problemen of andere factoren. Veel van onze aanvragen zijn afgekeurd en nog meer hebben kantooraccommodaties aangeboden gekregen die niet adequaat zijn voor de behoeften van werknemers."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zal misschien 1 van de weinige zijn tegenwoordig, maar zo gek is dat niet naar mijn idee. Dat werknemers steeds meer eisen tegenover de werkgever is ook een feit. Soms terecht maar soms ook niet.

2
test

Als Activision met harde cijfers kan aantonen dat men hierdoor beter werkt heb ik hier absoluut geen probleem mee. Veel mensen denkt dat men na de pandemie opeens het recht heeft om lekker altijd thuis te werken.

1
test

Ik heb tijdens de pandemie collega’s gehad die, als ze eens op de werkvloer kwamen, met een grote glimlach zeiden dat ze vooral thuis niks deden. En het zijn dit soort mensen die het verknoeien voor anderen. Je geeft ze een hand en ze pakken je arm.

2

Aanbevolen voor jou