Ontslagen gevallen bij F1-ontwikkelaar Codemasters

Ontslagen gevallen bij F1-ontwikkelaar Codemasters

EA nam Codemasters in 2021 over voor 1,2 miljard dollar

Electronic Arts heeft een onbekend aantal werknemers van de Britse gameontwikkelaar Codemasters ontslagen.

Dat bevestigde het bedrijf aan IGN, al communiceerde het niet om hoeveel ontslagen het gaat. "Onze industrie verandert constant terwijl we proberen ongelooflijke games en diensten te leveren om onze spelers geboeid, verbonden en geïnspireerd te houden", aldus een woordvoerder van EA.

"Daarom is het soms nodig om organisatorische aanpassingen op kleine schaal te maken, om zo aan de veranderende zakelijke benodigdheden en prioriteiten te voldoen." De woordvoerder laat weten dat het nauw samenwerkt met de getroffen werknemers om ze te begeleiden.

EA kocht Codemasters in 2021 op voor 1,2 miljard dollar. Take-Two Interactive, het moederbedrijf van 2K Games en Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games, had vlak daarvoor al interesse geuit in een mogelijke overname. Codemasters - en nu dus EA - is eigenaar van de F1- en FIA World Rally Championship-licenties. Andere IP's van het bedeijf zijn Project Cars, Dirt en Grid.

Er vinden dit jaar opvallend veel ontslagrondes plaats binnen de game-industrie. Zo vielen er bij Destiny-ontwikkelaar Bungie ontslagen. Eerder werd er ook bericht over ontslagen bij Team17 en het team achter HearthstoneEerder bleek ook dat Epic Games ongeveer zestien procent van diens werknemers - rond de 830 werknemers - ontslaat. En eerder dit jaar kondigde CD Projekt Red aan zo'n tien procent van diens werknemers te ontslaan, en Microsoft liet rond de 10.000 werknemers gaan. Verder vinden er dit jaar ook ontslagrondes plaats bij bedrijven als UnityUbisoftBiowareTelltale en Crystal Dynamics.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou