Moederbedrijf van 505 Games gaat dertig procent van werknemers ontslaan

Moederbedrijf van 505 Games gaat dertig procent van werknemers ontslaan

Bedrijf gaat zich meer richten op gevestigde franchises

Digital Bros, het moederbedrijf van uitgever 505 Games, verwacht ongeveer dertig procent van zijn werknemers wereldwijd te moeten ontslaan.

Het in Italië gevestigde bedrijf kondigde de plannen voor de ontslagronde afgelopen dinsdag aan. Het bedrijf heeft onder andere kantoren in de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Australië en Japan en is eigenaar van ontwikkelstudio's als DR Studios (bekend van Terraria) en Kunos Simulazioni (Assetto Corsa). Daarnaast is het bedrijf de eigenaar van 505 Games. Dat is de uitgever van games als Control, Ghostrunner 2, Sniper Elite en Payday 2.

"De game-industrie is veranderd sinds de pandemie. Men is selectiever over nieuwe games en consumenten kopen eerder games binnen gevestigde franchises en spelen die games voor langere tijd", zo luidt een statement van Digital Bros. "We moeten onze strategie aanpassen aan de hand van dit nieuwe en competitieve scenario en gaan ons richten op het uitbrengen van vervolgen en nieuwe versies van eerder succesvolle games. Een gelimiteerd aantal compleet nieuwe producties zullen budget krijgen."

Wat gaat volgen is een uitgebreide analyse van de werkzaamheden van het bedrijf, waarbij naar verwachting zo'n dertig procent van de werknemers wordt ontslagen. Er werken op dit moment 442 mensen bij het bedrijf.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou