Epic Games benadrukt dat Epic Games Store en Fortnite naar iOS komen

Epic Games benadrukt dat Epic Games Store en Fortnite naar iOS komen

Eerste beelden van de winkel op smartphones getoond

Epic Games heeft nogmaals bevestigd dat de Epic Games Store - en daarmee Fortnite - naar iOS komt.

Dat gebeurde gisteren op de Game Developers Conference tijdens de State of Unreal-presentatie. Het was al bekend dat het bedrijf de digitale winkel en de populaire battle royale-game naar iOS ging brengen, maar nu heeft het bedrijf zelfs een illustratie getoond waarop de Epic Games Stote op smartphones is te zien.

Tijdens de State of Unreal-presentatie werd overigens ook aangekondigd dat er elementen uit Lego, Rocket Racing en Fall Guys aan de Unreal Editor voort Fortnite worden toegevoegd. De Lego-elementen zijn nu al beschikbaar.

Begin dit jaar veranderde Apple vanwege de nieuwe 'Verordening digitale markten'-wet zijn regelgeving in Europa: het bedrijf moet andere ontwikkelaars toelaten hun apps en games via winkels buiten de App Store aan te bieden. Epic liet toen al weten dat Fortnite "dit jaar in Europa terugkeert op iOS, gedistribueerd via het aankomende Epic Games Store voor iOS". In februari kondigde Epic nog aan een Apple Developer Account te hebben verkregen, waarmee bovenstaande plannen mogelijk waren.

Kort daarna verloor Epic zijn developer account echter weer. Apple bracht daarna een statement naar buiten waarin het liet weten dat het alle recht heeft om Epics Developer Account te wissen. Een woordvoerder van de Europese Commissie liet daarop weten onderzoek te doen naar de zaak. Het duurde dan ook niet lang voordat Epic weer zijn developer account terugkreeg.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wie beweerde er hier nou onlangs dat de Epic Gamestore al lang en breed op Android aanwezig was? Kennelijk niet dus.

0

Aanbevolen voor jou