Disney investeert 1,5 miljard dollar in Epic Games voor 'nieuw universum'

Disney investeert 1,5 miljard dollar in Epic Games voor 'nieuw universum'

De ervaring moet ergens binnenkort al beschikbaar komen

The Walt Disney Company investeert 1,5 miljard dollar in Epic Games als onderdeel van een samenwerking tussen de twee bedrijven. Epic en Disney werken daarnaast aan een "nieuw universum bestaande uit games en vermaak".

Dat werd gisteravond aangekondigd. Het virtuele universum dat wordt gecreëerd zal content uit alle Disney-producties bevatten, waaronder producties van Marvel, Star Wars en Avatar. Logischerwijs gaat de ervaring op Unreal Engine draaien. De bedrijven laten weten dat dit universum "binnenkort" al beschikbaar moet komen en nauw verbonden wordt aan Fortnite.

Epic-CEO Tim Sweeney: "Disney was een van de eerste bedrijven die geloofde in de potentie van onze werelden samenvoegen in Fortnite, en ze gebruiken Unreal Engine in heel hun portfolio. Nu werken we samen aan een nieuw, aanhoudend, open en interoperabel ecosysteem dat de fans van Disney en Fortnite samen gaat brengen."

Naast de ontwikkelaar en uitgever van Fortnite en Unreal Engine runt Epic ook de Epic Games Store, een concurrent van Steam waarop digitale pc-games gekocht kunnen worden. Vorig najaar werden er nog zo'n 830 werknemers ontslagen bij het bedrijf.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Disney is wel het laatste bedrijf waarvan ik wil dat ze een vinger in de pap hebben bij epic games. Ik hoop dat dat bedrijf overgenomen wordt door Elon musk (de geruchten doen de ronde) zodat ze stoppen met alles in hun bezit kapot te maken.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou