CD Projekt Red laat wederom weten niet opgekocht te willen worden

CD Projekt Red laat wederom weten niet opgekocht te willen worden

'We hebben ons hele leven hard gewerkt om zover te komen'

CD Projekt Red heeft nogmaals benadrukt niet overgenomen te willen worden door andere bedrijven.

Dat meldde de voormalige CEO van de Poolse studio, Adam Kiciński, in een interview met Parkiet. Sinds begin dit jaar heeft hij de rol van Chief Strategy Officer gekregen binnen het bedrijf. In het interview wuift hij geruchten over een mogelijke overname van CD Projekt Red weg. "Er gaan alleen maar geruchten. We hebben altijd al een duidelijke mening gehad: we hebben geen interesse in onderdeel te worden van een groter bedrijf."

"We hebben ons hele leven hard gewerkt om zover te komen", zo vervolgt hij. ? En we denken dat we over een paar jaar nog groter en sterker zullen zijn. We hebben ambitieuze plannen en zijn gepassioneerd over wat we doen. We hechten waarde aan onze onafhankelijkheid."

De opmerking komt niet uit de lucht vallen: er gaan al jaren geruchten over de mogelijkheid dat CD Projekt Red overgenomen wordt. Zo deden afgelopen jaar geruchten de ronde dat Sony interesse had in een overname, maar de studio ontkrachtte dit toen.

CD Projekt Red werkt onder andere aan een nieuwe The Witcher-trilogie die op Unreal Engine 5 draait, een remake van de eerste The Witcher en een vervolg op Cyberpunk 2077. Afgelopen jaar kwam Cyberpunk 2077-uitbreiding Phantom Liberty uit, alsmede een Ultimate Edition van de game met de dlc en alle updates.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat riep bungie ook en toen liepen er al gespreken met micro en Sony voor een overname, en zie Sony heeft edt ze overgenomen.

0

Aanbevolen voor jou