CD Projekt Red: 'Geen plek voor microtransacties in singleplayergames'

CD Projekt Red: 'Geen plek voor microtransacties in singleplayergames'

Het bedrijf sluit niet uit dat ze aan multiplayerprojecten toegevoegd worden

Piotr Nielubowicz, de chief financial officer van Cyberpunk- en The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red, vindt dat microtransacties niet in singleplayergames thuishoren.

Dat meldt hij aan de Poolse website StockWatch (via Insider Gaming). "We zien geen situatie waarin we microtransacties aan singleplayergames toevoegen, maar we kunnen niet uitsluiten dat we ze in de toekomst aan multiplayerprojecten toevoegen."

De opmerking van Nielubowicz komt in een tijd waarin microtransacties bij veel gamers weer onder een vergrootglas liggen. Dit komt mede door de aanwezigheid van microtransacties in het pas geleden verschenen Dragon's Dogma 2, die pas op de dag van release aan de game werden toegevoegd. Ondanks dat alles in de game vrij te spelen is zonder deze microtransacties, hebben sommigen zich kritisch geuit hierover.

Gamer.nl-redacteur Marcel Vroegrijk, die ook de review van Dragon's Dogma 2 heeft geschreven, pende onlangs ook een column over de situatie: "Wat ging het tekeer sinds afgelopen vrijdag. Gamers waren boos en onthutst. Reddit-threads, talloze tweets, de ene na de andere YouTube-video, Twitch-streams, een volgekalkte discussiepagina op Steam: er was geen ontkomen aan de microtransacties van Dragon’s Dogma 2. Dan moeten ze wel heel nadrukkelijk aanwezig zijn. Heel even ging ik aan mezelf twijfelen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Groot gelijk hebben ze, want microtransactions lijden bijna altijd naar een game die dan aangepast wordt om de aankoop van microtransactions te bevorderen. Als je bijvoorbeeld in een single player game XP-boosters hebt in een game is er een dikke kans dat het verdienen van XP bewust sloom is gemaakt zodat mensen dan maar die boosters gaan kopen.

0

Juist! Zij snappen het!

-1

Aanbevolen voor jou