Capcom werkt aan opvolger van de RE Engine

Capcom werkt aan opvolger van de RE Engine

De REX Engine moet geschikter zijn voor modernere games

Capcom werkt intern al aan de opvolger van de RE Engine, die op dit moment de codenaam REX Engine draagt.

Dat heeft het bedrijf laten weten tijdens een presentatie op de RE: 2023-conferentie. Programmeur Tomofumi Ishida praatte daarin over de progressie die Capcom heeft geboekt met de engine sinds deze voor het eerst werd gebruikt in Resident Evil 7: Biohazard.

Aan het einde van de presentatie ging Ishida in op de toekomst van de engine, waarbij hij meldde dat de REX Engine in ontwikkeling is. REX Engine staat voor 'RE neXt Engine'. Het zou gaan om een engine voor "de volgende generatie" - al is het waarschijnlijk dat daarmee ook de huidige generatie aan consoles bedoeld wordt. De nieuwe engine moet beter om kunnen gaan met grote assets, en moet ook meer customisatie-opties bieden voor ontwikkelaars.

Games die dit jaar zijn uitgekomen en lopen op de RE Engine zijn onder andere Resident Evil 4 Remake en Exoprimal. Het ligt in de lijn der verwachting dat Capcom uiteindelijk overstapt op de REX Engine voor de ontwikkeling van diens grootste titels.

Capcom moet ergens voor april 2024 nog een grote, onaangekondigde game uitbrengen, zo bleek uit een vragensessie eerder vandaag.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd, de re engine is 1 van de knapste in house engines van dit moment. Hopelijk weer geen performance issues met DRM software zoals in re village.

0

Aanbevolen voor jou