Capcom verhoogt salarissen in Japan

Capcom verhoogt salarissen in Japan

Zowel huidige als nieuwe werknemers gaan er op vooruit

Capcom heeft aangekondigd alle salarissen van werknemers in Japan te verhogen.

Dat liet het bedrijf in een statement weten. Nieuwe werknemers gaan vanaf het fiscale jaar 2025 25 procent meer verdienen: van 235.000 yen (ongeveer 1.456 euro) per maand naar 300.000 yen (ongeveer 1.860 euro).

Huidige werknemers krijgen van het fiscale jaar 2024 ongeveer vijf procent meer loon per maand, alsmede een eenmalige bonus. Dat is bovenop de verhoging van 30 procent die werknemers in 2022 al kregen. Er werd toen ook een nieuw bonussysteem geïntroduceerd die nauwer samenhangt met de prestaties van het bedrijf.

"Met deze toename in salaris investeert Capcom nog meer in mensen en het binnenhalen van buitengewoon talent", aldus het bedrijf. Capcom is de uitgever van franchises en games als Resident Evil, Street Fighter en het aankomende Dragon's Dogma 2.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een armoede, ik mag toch hopen dat de gemiddelde developer wel wat meer verdient dan dit.

0
test

Aan het document te zien gaat het om startende werknemers/schoolverlaters (new graduate hires). Hopelijk dat de meer ervaren werknemers ook beter beloond worden.

0
test

Vergeet niet dat in veel entertainment industrie bedrijven ook wordt gewerkt met verkoopbonus/prestatiebonus. Berucht voorbeeld hiervan was Fallout: New Vegas.... kwam 1 punt tekort op Metacritic om een flinke bonus te krijgen.

0

Aanbevolen voor jou