Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward opent nieuwe studio

Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward opent nieuwe studio

Het bedrijf gaat niet geheel verrassend aan de Call of Duty-franchise werken

Infinity Ward, een van de ontwikkelaars van de Call of Duty-reeks, heeft een nieuwe studio in Austin, Texas geopend.

"De studio richt zich op het creëren van nieuwe en innovatieve ervaringen binnen Call of Duty en zal spiksplinternieuwe technologie creëren waarop deze ervaringen draaien." Er staan diverse vacatures uit voor functies binnen het bedrijf.

Infinity Ward werd in 2002 opgericht en was de oorspronkelijke ontwikkelaar van Call of Duty en de Modern Warfare-reeks. Het hoofdkantoor staat in Californië, maar er zijn ook studio's in Polen, Spanje en Mexico.

Infinity Ward is eigendom van Activision Blizzard. Die uitgever is eerder dit jaar overgenomen door Microsoft. In 2010 werd Infinity Ward flink opgeschud toen oprichters Vince Zampella en Jason West werden ontslagen. Zijn richtten kort daarna Respawn Entertainment op, inmiddels bekend van Apex Legends, Star Wars Jedi en Titanfall.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ze moeten eens een flinke reorganisatie doorvoeren bij de Call of Duty tak van Activision. Hoe kan het zijn dat z'n grote studio met zoveel medewerkers het voor elkaar krijgt om zulke matige games uit te brengen. Okay, COD is ontzettend vet, maar wat is er nu echt nieuw aan deze game in de afgelopen 5 jaar? Met zulke budgetten is het ronduit schandalig welke kwaliteit er uit de diverse studio's komt. Zeker als je dit vergelijkt met kleinere studio''s die wel met unieke IP;'s komen.

0

Ik ben het met je eens hoor, maar waarom zouden ze? De games worden hoe dan ook massaal gekocht en vervolgens nog een lading geld uitgegeven aan microtransactions. Er zijn maar weinig ontwikkelaars die met zo'n succesvolle serie niet lui worden. Kijk naar Ubisoft (met Far Cry en Assassin's Creed) en EA (vrijwel alle sportsgames). Ubisoft draait zelfs maps een kwartslag, luier dan dat wordt het bijna niet. Maar ze komen er mee weg, want mensen kopen het.

0

haha, vooral de combinatie tussen‘innovatief’ en call of Duty

0

Aanbevolen voor jou