Beelden van geannuleerde Timesplitters-game getoond

Beelden van geannuleerde Timesplitters-game getoond

Spel zou veel uit Timesplitters 2 overnemen en het combineren met Fortnite-elementen

Een voormalige werknemer van het opgeheven Free Radical Design heeft een gameplayvideo online geplaatst van de Timesplitters-game waar men aan werkte.

Eind vorig jaar werd bevestigd dat eigenaar Embracer Group de Britse studio Free Radical Design - bekend van de Timesplitters-reeks - sloot. De ontwikkelaar werkte al geruime tijd aan een nieuw deel in de shooterreeks.

Op LinkedIn heeft een voormalige werknemer nu vijf minuten aan beelden van het geannuleerde spel geplaatst. Het gaat om een versie van de game van afgelopen juli. In de video zijn diverse bekende wapens en personages te zien. Ook was er blijkbaar een uitgebreidere versie van het Siberia-level aanwezig, en zijn er diverse interface-elementen zichtbaar die fans van GoldenEye 007 bekend voor zullen komen. Diverse werknemers van Free Radical Design hebben namelijk aan die klassieke Rare-shooter gewerkt.

Opvallend genoeg passeren aan het einde van de video diverse elementen die doen denken aan Fortnite. Zo is een personage te zien die richting de grond glijdt en komt er ook een in-game winkel voorbij met diverse cosmetische aankopen. Volgens Eurogamer gingen er eerder al geruchten over de mogelijkheid dat de game begon als Fortnite-kloon, maar uiteindelijk in nieuwe versie van Timesplitters 2 veranderde, inclusief levels uit Timesplitters: Future Perfect, een nieuw level en diverse nieuwe gebieden binnen bestaande levels.

Free Radical Design werd in 1999 opgericht en bestond zoals gezegd uit diverse mensen die eerder bij Rare aan games als GoldenEye 007 hebben gewerkt. De studio leverde onder andere de Timesplitters-shooters en Second Sight af. Na het tegenvallende Haze en een geannuleerde Star Wars-shooter ging de studio in 2008 failliet, en wat overbleef werd overgenomen door Crytek. In 2014 werd de studio weer overgenomen, ditmaal door Deep Silver, en hernoemd naar Dambuster Studios. Zij brachten Homefront: The Revolution en Dead Island 2 uit. In 2021 kondigde Embracer aan dat ze een nieuwe team hadden samengesteld onder de naam Free Radical Design, geleid door Steve Ellis en David Doak - de oorspronkelijke oprichters van Free Radical - en dat er gewerkt werd aan een nieuwe Timesplitters-game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze ontwikkelaars hebben hun taak om een Fortnite kloon te maken zo te zien wel heel erg letterlijk genomen.

0

is er nog een ander linkje naar video? LinkedIn post is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou