Apple zet Epics Developer Account toch weer op actief

Apple zet Epics Developer Account toch weer op actief

Blijkbaar heeft het onderzoek van de Europese Commissie geholpen

Nadat de Developer Account van Epic Games onlangs werd verwijderd, gaat Apple dit account toch weer teruggeven aan Epic.

Dat vertelde Epic Games gisteren op zijn website. "Apple heeft ons en de Europese Commissie verzekerd dat ze onze Developer Account weer op actief zetten. Dit zendt een belangrijk signaal naar ontwikkelaars dat de Europese Commissie snel zal reageren om de Verordering digitale markten-wet af te dwingen en gatekeepers verantwoordelijk houden. We gaan door met onze plannen om de Epic Games Store te lanceren en Fortnite terug op iOS te brengen in Europa."

Begin dit jaar veranderde Apple vanwege de nieuwe 'Verordening digitale markten'-wet zijn regelgeving in Europa: het bedrijf moet andere ontwikkelaars toelaten hun apps en games via winkels buiten de App Store aan te bieden. Epic liet toen al weten dat Fortnite "dit jaar in Europa terugkeert op iOS, gedistribueerd via het aankomende Epic Games Store voor iOS". In februari kondigde Epic nog aan een Apple Developer Account te hebben verkregen, waarmee bovenstaande plannen mogelijk waren.

Maar deze week bleek dat Apple de Developer Account van Epic weer had verwijderd. "Dit is een serieuze overschrijding van de Europese regelgeving en toont aan dat Apple geen intentie heeft om echte concurrentie op iOS-apparaten toe te laten", zo meldde Epic Games. "Ze ondermijnen ons vermogen om een geldige concurrent te zijn en tonen andere ontwikkelaars wat er gebeurt wanneer je het op probeert te nemen tegen Apple of kritiek uit op hun oneerlijke werkwijze."

Apple bracht kort daarna een statement naar buiten waarin het laat weten dat het alle recht heeft om Epics Developer Account te wissen. Apple verwijst onder andere naar een tweet van Epic-baas Tim Sweeney uit februari waarin kritiek wordt geuit op het bedrijf, waardoor Apple het recht zou hebben om alles rondom Epic Games in het Apple-ecosysteem te verwijderen.

Kort daarna liet een woordvoerder van de Europese Commissie weten onderzoek te doen naar de zaak. Blijkbaar heeft dat geholpen, aangezien Epic nu dus laat weten de Developer Account weer terug te krijgen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou