Activision Blizzard schikt in rechtszaak rondom seksuele intimidatie

Activision Blizzard schikt in rechtszaak rondom seksuele intimidatie

Bedrijf moet 54 miljoen dollar betalen

Activision Blizzard heeft een schikking getroffen in de rechtszaak rondom seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

De uitgever werd in 2021 aangeklaagd door de Amerikaanse staat Californië. Het Department of Fair Employment and Housing had toen zo'n twee jaar onderzoek gedaan naar het bedrijf. Binnen Activision Blizzard zou er op verschillende manieren discriminatie plaats hebben gevonden, onder andere op het gebied van promoties en salaris, voornamelijk bij vrouwen. Zij zouden op de werkvloer ook seksueel zijn geïntimideerd.

Activision Blizzard gaat nu ongeveer 54 miljoen dollar betalen. Daarvan zal 45 miljoen dollar gebruikt worden om de verschillende vrouwen die slachtoffer zijn geworden binnen ht bedrijf te compenseren. De rest van het bedrag is bestemd voor liefdadigheidsinstellingen rondom vrouwen in de techindustrie.

Toen Activision Blizzard in 2021 werd aangeklaagd, werden er ook enkele voorbeelden genoemd. Zo zouden leidinggevenden vrouwelijke werknemers hebben geprobeerd te versieren en maakten vrouwen minder snel kans op promotie - omdat ze zwanger konden raken. Ook zou er kritiek zijn geuit wanneer kinderen opgehaald moesten worden uit de dagopvang. Mannelijke leidinggevenden zouden grappen hebben gemaakt over verkrachting. Daarnaast werd er verwezen naar een vrouwelijke Activision-werknemer die zelfmoord heeft gepleegd tijdens een zakenreis, waar ze met een mannelijke leidinggevende deel van uitmaakte. Voor haar dood zou ze last hebben gehad van seksuele intimidatie. Zo zouden er naaktfoto's van haar zijn rondgestuurd op een bedrijfsfeest.

Vorig jaar schikte Activision Blizzard al in een andere rechtszaak rondom de manier waarop vrouwen binnen het bedrijf werden behandeld. Toen betaalde het bedrijf 18 miljoen dollar. En begin dit jaar moest het bedrijf 35 miljoen dollar ophoesten omdat het wangedrag op de werkvloer niet afdoende zou hebben bijgehouden. Tegenwoordig is Microsoft eigenaar van het bedrijf achter gamefranchises als Call of Duty, Diablo en World of Warcraft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou