Zelda: Breath of the Wild en vervolg zitten op geheel nieuwe tijdlijn

Zelda: Breath of the Wild en vervolg zitten op geheel nieuwe tijdlijn

Nintendo toont nieuwe versie van de officiële Zelda-tijdlijn

Zowel The Legend of Zelda: Breath of the Wild als vervolg Tears of the Kingdom zitten op een nieuwe tijdlijn, losstaand van andere Zelda-games.

Dat heeft Nintendo bevestigd door een nieuwe versie van de officiële 'Zelda-tijdlijn' te tonen op Nintendo Live 2024 in Sydney. Daarop is duidelijk te zien dat Breath of the Wild en Tears of the Kingdom geheel losstaan van andere Zelda-games.

Nintendo heeft de tijdlijn waarin alle Zelda-games aan elkaar worden verbonden betrekkelijk laat bedacht om fans tevreden te stellen. Het wordt daarbij al snel duidelijk dat het niet de intentie van de ontwikkelaar was om de Zelda-games onderdeel van een overkoepelende tijdlijn te laten zijn, maar toch wordt met de officiële tijdlijn een poging gedaan.

In een poging alle andere Zelda-games met elkaar te verbinden, heeft Nintendo bij het bedenken van de tijdlijn er voor gekozen om na het einde van Ocarina of Time de tijdlijn in drieën te splitsen. Eén tijdlijn draait om de kindversie van Link, een andere tijdlijn waarop Link Ganondorf versloeg, en een derde tijdlijn waarin Link faalde.

Op 26 september verschijnt op Switch een nieuwe game in de Zelda-reeks, genaamd The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom. Hierin worden de inwoners van Hyrule in Echoes of Wisdom opgeslokt door mysterieuze scheuren die in het land verschijnen. Ook Link verdwijnt daarin, waardoor Zelda samen met het etherische wezen Tri deze scheuren moet binnengaan en daar een verborgen wereld moet verkennen. Onlangs kwam er een nieuwe trailer van de game uit - bekijk die hier. Het is niet bekend waar Echoes of Wisdom op de officiële tijdlijn zou moeten komen te staan.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De hele Zelda tijdlijn is zo gefabriceerd als wat. Op enkele games na hebben ze qua verhaal niet veel met elkaar te maken. Sowieso kan ieder deel op zichzelf gespeeld worden zonder dat je de verhaallijn moet kennen. The legend of Zelda is mijn meest favoriete franchise ooit en ik kan dan ook niet wachten op Echoes of the Kingdom!

[Reactie gewijzigd door mole28 op 2 september 2024 - 09:28]

1
test

Zo’n favoriet dat je de naam van de nieuwe game in de serie nog niet eens goed weet, haha. Het is geen 'Echoes of the Kingdom' maar 'Echoes of Wisdom'."

[Reactie gewijzigd door Kay op 2 september 2024 - 11:34]

0
test

Jij hebt zeker vaak last van je eigen tears of wisdom?

0
test

Oeps, komt door de hitte :-P

1
test

Maar ondertussen wel kostuums en pakjes vinden die refereren naar voormalige helden en personages uit de andere games (die dus kennelijk niet in diens geschiedenis liggen). Donder toch op met die rare verhaallijn, net als is beschreven zijn de meeste games nooit ontwikkeld met een volgorde in gedachten. Deze hele tijdlijn die Nintendo achteraf in elkaar heeft gepuzzeld is leuk, maar kan ik niet serieus nemen. Bijna alle games staan op zichzelf voor mij. Enkel OOT-MM BotW-TotK kan ik qua Zelda's direct aan elkaar LINKen, de rest (DS games nooit gespeeld) is voor mij losstaand, met misschien TWW als semi-opvolger van OOT. Maar bij de gedachte om hier geforceerde logica in aan te gaan brengen ontbreek bij mij alle logica.

0

Aanbevolen voor jou