Verdachte van bedreigingen rondom Nintendo Live aangeklaagd door politie

Verdachte van bedreigingen rondom Nintendo Live aangeklaagd door politie

De man maakte 39 bedreigingen via een contactformulier op Nintendo's website

De Japanse politie heeft een 27-jarige man die verdacht wordt voor het bedreigen van potentiële werknemers en bezoekers van het geannuleerde Nintendo Live-evenement aangeklaagd.

Op 20 en 21 januari zou in Tokio Nintendo Live 2024 gehouden worden, een jaarlijks evenement waarbij fans Nintendo en de diverse franchises van het bedrijf kunnen vieren. Dit ging echter niet door - Nintendo liet weten dat het de veiligheid van diens klanten niet voldoende kon garanderen, omdat het meerdere dreigementen richting werknemers en bezoekers had ontvangen. Ook het Splatoon Koshien 2023 National Finals-toernooi kon eind vorig jaar om dezelfde redenen niet doorgaan.

Begin deze maand kwam al naar voren dat een verdachte rondom deze zaak was opgepakt, en nu is de man in kwestie dus aangeklaagd (via VGC). Het gaat om een 27-jarige inwoner van de Japanse stad Hitachi. Volgens de aanklacht heeft de man tussen 22 augustus en 29 november vorig jaar in totaal 39 bedreigingen gemaakt via een contactformulier op de officiële website van Nintendo.

Zo zou hij het volgende hebben gemeld: "Ik zal er voor zorgen dat het je spijt dat je zo'n slechte game hebt uitgebracht." Het is niet bekend over welke game de man het had. Hij dreigde ook om iedereen die met de game te maken had te doden, en liet weten dat men specifiek uit moest kijken tijdens aankomende evenementen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou