'Switch 2 krijgt waarschijnlijk custom chip van nieuwe afdeling Nvidia'

'Switch 2 krijgt waarschijnlijk custom chip van nieuwe afdeling Nvidia'

En backwards compatibility

Nvidia richt een nieuwe afdeling op die zich gaat specialiseren in het maken van custom chips, en een van de klanten zou Nintendo kunnen zijn.

Dat schrijft nieuwswebsite Reuters in een exclusief verhaal. "Nvidia bouwt een afdeling voor het maken van speciale chips voor cloud computing-bedrijven en anderen, waaronder geavanceerde AI-processors", schrijft de site op basis van negen bronnen.

Nintendo wordt door een van de bronnen als mogelijke klant genoemd voor een chip in de opvolger van de Nintendo Switch. "Nintendo's huidige Switch-handheld heeft al Nvidia's Tegra X1-chip. Een nieuwe versie van de Switch-console, die dit jaar wordt verwacht, bevat waarschijnlijk een custom ontwerp van Nvidia", aldus de bron.

Hoewel dit natuurlijk geen officiële bevestiging is, zijn er al langer geruchten over de hardware voor de Switch 2. Die geruchten wezen op een Nintendo Switch 2 die zowel ray tracing als Nvidia’s DLSS 2.2 zou ondersteunen. Daarmee zou de Nintendo Switch 2 door middel van upscaling 4K-resoluties ondersteunen.

Andere geruchten op Nintendo-website Universo Nintendo, verwijzend naar de podcast PH Brazil, wijzen op mogelijke backwards compatibility voor de Switch 2. De nieuwe console zou zowel digitaal als fysiek backwards compatible zijn met de huidige Switch. Het zou voor ontwikkelaars zelfs mogelijk zijn om oudere games te verbeteren op de nieuwe console.

Nintendo wilde geen reactie geven op het stuk van Reuters. Alle geruchten over de opvolger van de Switch lees je in dit artikel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd, heb zin in de nieuwe switch/nintendo zat laast te twijfelen om steam deck te halen maar wacht wel op de opvolger van de switch.

0
test

Ja want die Tegra X-1 chip is zo goed bevallen in de eerste paar miljoen Switch’ 😂

0

Bij mij wel in ieder geval ;)

0
test

haha, dat snap ik :D

0

Aanbevolen voor jou