Schrijver van Tetris-boek klaagt Apple en The Tetris Company aan

Schrijver van Tetris-boek klaagt Apple en The Tetris Company aan

De film zou hele secties uit het boek over hebben genomen

Auteur en journalist Dan Ackerman heeft The Tetris Company en Apple aangeklaagd, omdat de film Tetris zonder toestemming gedeeltes van zijn boek The Tetris Effect: The Game that Hypnotised the World zou hebben gebruikt.

Dat meldt The Guardian. Ackerman bracht het boek The Tetris Effect: The Game that Hypnotised the World in 2016 uit. Daarin beschrijft hij - net als de eerder dit jaar op Apple TV uitgekomen film - de gebeurtenissen die van de klassieke puzzelgame Tetris een wereldhit maakten.

De schrijver zou voor de release van het boek een exemplaar naar The Tetris Company, de eigenaar van de IP, hebben gestuurd. Het bedrijf zou er echter op hebben gestaan dat Ackerman en producenten geen verdere projecten rondom het boek, zoals verfilmingen, zouden creëren.

Vervolgens zouden The Tetris Company-CEO Maya Rogers en scriptschrijver Noah Pink in 2017 zelf aan een script voor de Tetris-film zijn begonnen. Volgens Ackerman diende zijn boek daarbij als inspiratie. Hoewel zowel de film als het boek op echte gebeurtenissen zijn gebaseerd, zou de film volgens Ackerman "meerdere specifieke secties en gebeurtenissen uit het boek" hebben gebruikt.

Ackerman klaagt beide bedrijven dan ook aan vanwege oneerlijke concurrentie, het overtreden van auteursrechten en illegaal invloed uitoefenen op de zakenrelaties van de schrijver. Hij eist een schadevergoeding die zes procent van het budget van de film bedraagt, wat neerkomt op minstens 4,8 miljoen dollar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

En wie was de bron van Ackerman dan voor het schrijven vh boek? Waarom heeft de Tetris Company de uitgifte van dit boek niet voorkomen als Ackerman geen licentie kreeg. Ik snap het nog niet helemaal.

0

Aanbevolen voor jou