Retro Studios annuleerde ooit Portal-achtige game

Retro Studios annuleerde ooit Portal-achtige game

Schijnbaar omdat Nintendo hem niet begreep

Metroid Prime-ontwikkelaar Retro Studios annuleerde ooit een game die veel weg had van de Portal-games.

Dat blijkt uit een nieuwe YouTube-video van het kanaal DidYouKnowGaming (via Eurogamer). De studio begon aan de puzzelgame genaamd Adept nadat het klaar was met Metroid Prime 3: Corruption in 2007. In de game zouden spelers cilinders gebruiken om verschillende puzzels op te lossen. Die cilinders brachten verschillende vaardigheden met zich mee, waaronder teleporteren.

De studio had een prototype van de game gemaakt, waarna Nintendo ertussen kwam en de ontwikkeling stopte. Volgens Paul Tozour, de maker van Metroid Prima 2 en 3 en het prototype van de nieuwe puzzelgame, kwam dat doordat Nintendo niet bekend was met de Portal-games. "Nintendo is heel bekrompen en er heerst een 'niet hier uitgevonden'-syndroom", vertelt Tozour.

Tozour zou de leidinggevende van Nintendo vervolgens zelfs een exemplaar van Portal hebben aangeboden, maar dit werd geweigerd. Zo kwam er een einde aan de Portal-achtige GameCube-game van de studio. Nintendo bood nog wel aan om de game voor de Nintendo DS uit te brengen, maar daar zag Tozour geen brood in.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou