Prijskaartje Red Dead Redemption op Switch en PS4 is 'commercieel correct'

Prijskaartje Red Dead Redemption op Switch en PS4 is 'commercieel correct'

Aldus Take-Two-CEO Strauss Zelnick

Uitgever Take-Two Interactive heeft het prijskaartje van de PlayStation 4- en Nintendo Switch-versie van Red Dead Redemption "commercieel correct" genoemd.

Dat meldde CEO Strauss Zelnick tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers. Eerder deze week werd onthuld dat Red Dead Redemption op 17 augustus naar Nintendo Switch en PlayStation 4 komt. Het gaat om een directe overzetting van de oorspronkelijke game. Het spel kost 49,99 dollar, wat in Nederland op de meeste plekken wordt omgerekend naar 49,99 euro.

Er heerst wat controverse rondom de prijs, omdat het een overzetting is van een uit 2010 afkomstig spel en de Xbox-versie van de game voor zo'n 30 euro verkrijgbaar is. Zelnick meldt volgens IGN echter dat de prijs "commercieel correct" is. Zo bevat de PS4- en Switch-versie ook uitbreiding Undead Nightmare. Zelnick: "Dat was een prima losstaande game toen het uitkwam, dus we vinden dit een geweldige bundel die veel waarde voor consumenten biedt."

Red Dead Redemption verscheen in 2010 op PlayStation 3 en Xbox 360 en is sindsdien niet opnieuw uitkomen. Wel is de Xbox 360 speelbaar op Xbox One en Xbox Series-consoles via backward compatibility, waarbij er zelfs een update beschikbaar kwam die de game in 4K afspeelde. De westerngame ontving in 2018 een vervolg, Red Dead Redemption 2.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Moet zeggen dat ik me daar wel in kan vinden. Het is dan wel een simpele overzetting maar de game biedt genoeg spelplezier om de 50 Euro ruimschoots goed te maken. En daar komt Undead Nightmare nog bovenop. Alleeen jammer dat de fysieke versie pas in oktober komt.

-3

Op zich ben ik het niet met je oneens. Het ding is natuurlijk die XBox versie, je kunt de oude game gewoon in je apparaat stoppen en je speelt hem in 4K. Dat staat natuurlijk in schril contrast met deze versie. Commercieel correct is natuurlijk helemaal belachelijk, wat eigenlijk niet meer betekent we verdienen er goed aan met zo weinig mogelijk kosten dus is het goed. Je kan niet me droge ogen beweren dat dit voor de consument een goeie deal is ten opzichte van de game op de XBox. De game is straks dus ook speelbaar op de PS5 via backwards compatibility, het zou wel zuur zijn als er straks een betaalde update komt voor de PS5 om het in 4K te kunnen draaien. En nog erger, de game was gewoon speelbaar op de PS4 en PS5, maar Sony heeft de game in 2022 ook uit de Store verwijderd. Vooropgezet plan dus om mensen er alsnog voor te laten betalen. For the Players Nog een mooier voorbeeld: Mass Effect Legendary Edition, 3 volwaardige games en de DLC naar 4K remastered voor de prijs van 60€ geloof ik destijds. Zet dat tegenover 50€ voor 1,5 game zonder echte remaster. Goeie deal man

[Reactie gewijzigd door op 9 augustus 2023 - 16:24]

2
test

Maar dan moet je wel een Xbox hebben. Nu krijg je Red Dead Redemption en Undead Nightmare in een pakket en je kan ze thuis of portable spelen. Ik zal ook niet tegenspreken dat het op het randje is om 50 Euro voor deze games te vragen maar dat heb ik er zelf voor over. En de prijs zal snel genoeg dalen dus voor wie het te duur is- even geduld.

0

Kliot maar dat is dus wel het verschil tussen die twee platforms. Op XBox kun je oude games zonder moeite spelen op de nieuwste console voor niks. Op de PS moet je game opnieuw kopen en voor een 4K upgrade, als die nog komt, betalen. Commercieel correct blijkbaar, maar niet For the Players zou ik zeggen.

-2
test

En wat heeft een PlayStation slogan van 10 jaar terug te maken met een Rockstar game? Wat heeft de beslissing van Rockstar om een game uit een store te halen te maken met PlayStation?

1

we pikken het omdat het rockstar is. Als Mass Effect 2 voor 50 gereleased zou worden zou iedereen het belachelijk vinden

-1

€50 is te belachelijk voor woorden. Goed spel maar je kan toch niet beweren dat zo'n oud spel nogmaals zoveel moet kosten? Vooral omdat ze er verder niks aan hebben gedaan.

3
test

Het spel is ondertussen _13_ jaar oud. Leuk dat ook de DLC bevat, maar dat is geen reden om het alsnog de prijs te geven van de huidige triple-A titles. Als ze het geremasterd zouden hebben had ik ze het voordeel van de twijfelen gegeven. Maar voor nu zie ik het puur als een melkkoe

1
test

En oud staat gelijk aan slecht? Bepaalde gameplay zal wat verouderd zijn maar verder. Had dit jaar Zelda gekocht voor de Switch. Graphics zijn een stijlkeuze dus daar val ik niet over maar de helft van de dialoog was gewoon tekst zonder audio. Serieus? Een pc game uit 1994 had al overal audio bij. Die game is bijna 30 jaar oud maar beter op dat punt als een gloednieuwe game. Toegegeven Gran Turismo 7 had dat ook. Lappen tekst om te lezen in de *ahem* story mode en geeneens audio erbij. Edit- Nee daarom vroeg ik het ook.

[Reactie gewijzigd door bigds9fan op 9 augustus 2023 - 10:45]

1
test

"En oud staat gelijk aan slecht?" Dat maak jij er nu van, BIGDS9FAN. Ik heb het woord 'slecht' niet eens in de mond gehad

1

Aanbevolen voor jou