'Nintendo zoekt externe studio's voor ontwikkeling van zijn franchises'

'Nintendo zoekt externe studio's voor ontwikkeling van zijn franchises'

Er zouden diepgaande gesprekken met drie ontwikkelstudio's worden gehouden

Nintendo zou op zoek zijn naar meer externe ontwikkelstudio's die games willen maken gebaseerd op franchises van het bedrijf.

Dat claimt Christopher Dring in een opiniestuk op Games Industry, waarin hij praat over hoe het bedrijf zich voorbereidt op de opvolger van de Nintendo Switch. "Ik weet dat Nintendo actief meetings heeft met onafhankelijke ontwikkelaars om nieuwe partners te vinden. Sommige meetings draaien om het publiceren van indiegames - dat doet Nintendo zo nu en dan - maar het zoekt ook naar studio's die aan IP's van het bedrijf kunnen werken."

Hij vervolgt: "Nintendo werkt regelmatig samen met third-party teams, waaronder Bandai Namco, Team Ninja, PlatinumGames, MercurySteam, WayForward en Grezzo. Maar het bedrijf wil er meer aan deze lijst toevoegen, en ik weet dat drie studio's diepgaande gesprekken hebben rondom het maken van games gebaseerd op Nintendo-merken." Aan welke franchises de onbenoemde studio's zouden kunnen werken, werd niet gemeld.

Zoals de schrijver zelf al aangeeft, is het niet ongebruikelijk dat Nintendo zijn IP's aan andere partijen uitleent. Zo ontwikkelde MercurySteam Metroid Dread en combineerde Ubisoft de Rabbids met Mario. Bandai Namco helpt al jaren met de ontwikkeling van de Super Smash Bros.-games.

Hoewel niet bevestigd, gaan veel mensen er van uit dat Nintendo in de loop van dit jaar een opvolger van de Switch aankondigt en uitbrengt. Analisten vermoeden dat hetzelfde hybride concept als de huidige Switch wordt aangehouden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Maar dit gebeurt al jaren... Er zijn genoeg externe studio's die met de IP's van Nintendo games gemaakt hebben (en nog steeds maken).

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 10 januari 2024 - 08:43]

0
test

Dat staat ook in het nieuwsbericht. Het nieuws is dat Nintendo actief met drie studio's ongerelateerd aan die andere genoemde studio's zou praten hiervoor. "Zoals de schrijver zelf al aangeeft, is het niet ongebruikelijk dat Nintendo zijn IP's aan andere partijen uitleent. Zo ontwikkelde MercurySteam Metroid Dread en combineerde Ubisoft de Rabbids met Mario. Bandai Namco helpt al jaren met de ontwikkeling van de Super Smash Bros.-games."

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 10 januari 2024 - 08:46]

0

Ik bedoel meer dat dit nooit eerder nieuws geweest is en nu ineens wel (overigens niet alleen hier hoor). Dat vind ik nogal vreemd.

0
test

Het nieuws is dat (volgens de columnist) Nintendo in ieder geval met drie nieuwe bedrijven samenwerkt (als in: nooit eerder met die bedrijven samen heeft gewerkt). Het is inderdaad een klein beetje vaag, maar we vonden het interessant genoeg om toch te brengen :)

0

Ik snap jullie!

0

Aanbevolen voor jou