'Nintendo Switch 2 is backward compatible met Switch-games'

'Nintendo Switch 2 is backward compatible met Switch-games'

Maar waar blijft die onthulling?

De nog naamloze opvolger van de Nintendo Switch zou backward compatible zijn met huidige Switch-games. Oftewel: spellen voor de huidige Switch zouden ook op de Switch 2 afgespeeld kunnen worden.

Dat claimde de over het algemeen betrouwbare insider Nate the Hate op Reddit. Daar werd een bericht gedeeld dat het er op lijkt dat de massaproductie van de Switch 2 is begonnen, aangezien Nintendo-frabrikant Hosiden miljarden yen uitgeeft aan het produceren van productiemateriaal. Nate the Hate reageerde daarop met de opmerking dat de console backwards compatible wordt.

Eerder dit jaar claimde Switch-accessoiremaker Mobapad ook al dat de nieuwe console fysieke en digitale Switch-games kan afspelen. Dit is nu dus al de tweede bron die meent te weten dat er backward compatibility aanwezig is in de aankomende nieuwe Nintendo-console.

De Switch 2 - of hoe de nieuwe console ook gaat heten - moet nog altijd onthuld worden, maar dit gebeurt volgens Nintendo ergens voor april 2025. Games Industry-hoofdredacteur Christopher Dring claimde gisteren nog dat er deze maand iets staat te gebeuren rondom de Switch-opvolger - mogelijk een onthulling. Vooralsnog is er echter niets officieel aangekondigd. Lees hier alles over de Nintendo Switch 2.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik hoop van wel, zou fijn zijn dat ik al mijn Switch games gewoon kan spelen op de opvolger (die ze naar mijn mening de SuperSwitch moeten noemen!)

0
test

Of een Switch 360 :D Maar zou idd wel fijn zijn als je alles backwards compatible (met wellicht hogere resolutie/framerate) kan spelen.

0
test

Na het sluiten van de wii u en 3ds shop én het feit dat je als bezitter van een digitale wii u game geen enkele tegemoetkoming kreeg voor de switch versies van die spellen, moet ik het nog maar eens zien bij Nintendo. Ik mag hopen dat ze nu eindelijk een digitale library-for-life aanbieden, zoals dat bij Microsoft toch wel inmiddels het geval is. Backwards compatibility over meerdere generaties moet de norm zijn, wat mij betreft wettelijk vastgelegd mag worden.

1

Aanbevolen voor jou