Nintendo's Shigeru Miyamoto denkt niet na over pensioen

Nintendo's Shigeru Miyamoto denkt niet na over pensioen

Hij houdt wel rekening met het feit dat hij niet het eeuwige leven heeft

Mario- en Zelda-bedenker Shigeru Miyamoto heeft laten weten dat hij niet echt nadenkt over met pensioen gaan.

Dat meldde de 71-jarige ontwikkelaar in een interview met The Guardian. Die uitgave vroeg hem of hij ooit nadacht om te stoppen met werken. "In plaats van nadenken over pensioen, houd ik rekening met de dag dat ik niet meer besta. Tegenwoordig moet je dingen in een tijdspanne van vijf jaar plannen, dus ik denk wel na over wat ik aan wie achterlaat, in het geval dat er iets gebeurt."

Hij verwacht niet dat dit problemen zal opleveren: "Ik ben dankbaar dat er zoveel energie bestaat rondom de dingen waar ik aan heb gewerkt. Deze dingen bestaan al in de wereld en zijn al gecultiveerd door anderen. Andere mensen hebben al geholpen met ze te laten groeien, dus wat dat betreft voelt het niet meer alsof het mijn eigendom is."

Miyamoto ontwikkelt de laatste jaren zelf geen games meer. In plaats daarvan is hij een 'Creative Fellow' binnen Nintendo, waarbij hij zijn kennis en ideeën deelt met werknemers binnen Nintendo. Ook houdt hij zich bezig met gerelateerde projecten zoals films en pretparken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze man kan niet stoppen. Als die thuis zit dan gaat zijn hoofd toch door. Hij kan dan beter gewoon een aantal uren per dag op het kantoor zitten en rondlopen en zijn gedachten delen. Zo is het beter voor hem, thuis zitten gaat hem enkel omlaag helpen. En zo komt hij nog onder mensen. Niet geïsoleerd, blijft toch bettokken.

1

Aanbevolen voor jou