Nintendo Europa-directeur vertrokken na meer dan dertig jaar dienst

Nintendo Europa-directeur vertrokken na meer dan dertig jaar dienst

Bedrijf heeft diverse werknemers in nieuwe rollen geplaatst

Stephan Bole, de voormalige directeur van Nintendo Europa, is vertrokken bij het bedrijf.

Bole ging in 1993 aan de slag binnen de Franse marketingarm van Nintendo. Toen Satoru Shibata in 2018 aftrad als directeur van Nintendo Europa nam Bole die rol op zich. Nu is Bole dus afgetreden.

Luciano Pereña, die sinds februari 1994 bij Nintendo in dienst is en onlangs nog CFO van Nintendo Europa was, neemt het stokje van Bole over. Laurent Fischer, die voorheen aan het hoofd stond van de marketing van Nintendo Europa en in 2018 promoveerde naar chief marketing officer, zal de rol van COO gaan bekleden. Tom Enoki neemt de leiding over de marketing op zich.

"Namens het hele bedrijf wil ik Stephan Bole oprecht bedanken voor zijn uitstekende leiderschap en vele jaren van toewijding aan Nintendo", aldus Pereña in een persbericht. "Ik voel me vereerd dat ik verder mag werken aan Nintendo’s missie om een glimlach op gezichten te toveren, en heb er het volste vertrouwen in dat we met deze managementgroep en de rest van het Europese team voort kunnen bouwen op de traditie van ons bedrijf om unieke ervaringen te leveren."

Overigens zal Frank Rittinghaus, die voorheen general manager van Nintendo in Nederland en België was, aan de slag gaan als managing director of marketing, communications en direct-to-consumer commerce bij Nintendo Europa. Frédéric Michaux is vanaf nu de general manager in Nederland en België, Mirjam Hoogendoorn-de Jong staat aan het hoofd van de marketing in deze landen en Gerben Kaup is hier de senior brand manager. Daardoor ligt de functie voor brand manager van Nintendo in Nederland en België nu open, en zal er volgens het bedrijf binnenkort een vacature op de officiële website verschijnen.

Tot slot heeft Nintendo bekendgemaakt dat alle Europese kantoren nu onderdeel uitmaken van dezelfde organisatie, genaamd Nintendo of Europe SE. Alle kantoren blijven open - in tegenstelling tot veel andere gameuitgevers die hun kantoren in Nederland en België de afgelopen jaren hebben gesloten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou