Nikkei: opvolger Nintendo Switch komt in 2025 uit

Nikkei: opvolger Nintendo Switch komt in 2025 uit

En kan nog verder worden uitgesteld

Ook het doorgaans zeer betrouwbare Nikkei claimt dat de opvolger van de Nintendo Switch in maart 2025 uitkomt.

Dat schrijft de Japanse krant in een nieuw artikel. De claim sluit aan op eerdere berichtgeving over de nieuwe Nintendo-console. De krant verwacht de nieuwe hardware in maart van 2025, maar plaatst daar de kanttekening bij dat Nintendo de console indien nodig nog verder uitstelt.

Nintendo zou de console hebben uitgesteld van eind 2024 naar begin 2025 om ervoor te zorgen dat het genoeg voorraad heeft, om PlayStation 5- en Xbox Series X-taferelen te voorkomen. Ook wil het bedrijf ontwikkelaars naar verluidt voldoende de ruimte geven om games te ontwikkelen voor het apparaat.

Officieel heeft Nintendo nog geen nieuwe console aangekondigd - zelfs de naam van het apparaat is nog onbekend. Het is echter zo goed als zeker dat het bedrijf achter de schermen aan een nieuwe console werkt, aangezien de Switch in het eerste kwartaal van 2017 uitkwam, de verkoop van die console steeds meer afneemt en ook de grote gamereleases langzaam maar zeker opdrogen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik merk dat dit soort speculatieve berichten me niets meer doen. Media hebben al zo vaak geclaimd te weten wanneer dat ding uitkomt... Ja, ooit zal iemand wel gelijk krijgen, maar ik wacht wel gewoon op een Direct waarin Nintendo zelf vertelt wanneer ie komt.

1
test

Elk halfjaar ''Metroid Prime remaster komt eraan''

1
test

Het zou ook mijn voorkeur hebben dat op deze site wat minder geruchten komen en wat meer feitelijk nieuws. Er zijn de afgelopen jaren al veel geruchten over de releasedatum geweest maar totdat Nintendo iets deelt weten we het toch niet. En dat geldt voor veel geruchten over allerlei onderwerpen. Ben overigens wel benieuwd wanneer Nintendo iets uit de doeken doet. :)

1

Dit dus. Ik word ook moe van die (meestal neppe) geruchten...

0
test

Lijkt mij een beetje laat om nu pas games te laten ontwikkelen. Maar goed, Nintendo zal weer weer een paar games brengen om toch nog wat Switches te verkopen. De concurrentie heeft nu ruim baan om deze markt te betreden. Stel dat er een nieuwe Vita wordt gelanceerd of Xbox Handheld, dan krijgt Nintendo het zwaarder. De concurrentie kan wat van die taart afsnoepen.

[Reactie gewijzigd door tektwo-1 op 28 februari 2024 - 08:31]

0

Aanbevolen voor jou