Microsoft wil Call of Duty naar een 'Switch-model in ontwikkeling' brengen

Microsoft wil Call of Duty naar een 'Switch-model in ontwikkeling' brengen

Beschrijving suggereert dat Nintendo's nieuwe console de Switch-naam behoudt

Volgens documentatie van de afgelopen rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission over de Activision Blizzard-overname, wil Microsoft de Call of Duty-franchise naar een "Switch-model dat in ontwikkeling is" brengen.

Het was al bekend dat Microsoft een tienjarige deal had gesloten met Nintendo om toekomstige Call of Duty-games naar Nintendo-platforms te brengen, mocht de overname van Activision Blizzard doorgaan. In documentatie van de rechtszaak die eerder deze week in het voordeel van Microsoft is beslecht, wordt echter specifiek een nieuw "Nintendo Switch-model" genoemd die in ontwikkeling zou zijn bij Nintendo (via Reddit).

Hoewel niet duidelijk wordt gemaakt wat daar precies mee wordt bedoeld, suggereert de informatie dat het om een nieuwe console gaat. Gezien het gebruik van de naam Switch, lijkt het daardoor mogelijk dat Nintendo het hybride concept en de merknaam van de huidige Switch aanhoudt voor diens opvolger.

Hoe dan ook is vooralsnog alleen officieel bekend dat Nintendo aan een nieuw systeem werkt, en zijn alle andere details geruchten. Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick liet tijdens bovengenoemde rechtszaak al wel weten dat de nieuwe console qua pure kracht vergelijkbaar wordt met de PlayStation 4 en Xbox One.

Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

God daar gaan we weer. Hebben ze dan niets geleerd van het Wii-U debacle? Ik denk echt dat een groot deel van de dramatische resultaten daarvan aan de naam lagen. Werkte rond die tijd in een winkel, en heel veel mensen dachten ''ik heb toch al een Wii?..'' Het voelde als een update, niet een nieuwe console. Net zoals een DS Lite bijvoorbeeld. Ja, de Switch naam is sterk, maar dat is de naam Nintendo ook. Als ze de switch naam blijven gebruiken, hoop ik dat ze er dan iig een 2 ofzoiets achtergooien zodat het duidelijk is dat het een nieuwe console is. Dont get me started met Microsoft, waarbij ik nog steeds de console namen niet uit elkaar kan halen na de 360.

0
test

Ik weet niet of je het zo letterlijk moet nemen. In alle waarschijnlijkheid wordt hier de opvolger van de Switch bedoeld, en is het dusdanig omschreven om aan te geven dat het concept en de branding van de Switch (deels) wordt aangehouden. Ik mag hopen dat Nintendo van de Wii U-situatie heeft geleerd en de opvolger van de Switch de 'Switch 2' noemt of iets dergelijks. Dat legt immers ook al decennialang geen windeieren voor Sony. Hoe dan ook gaat de tijd het leren...

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 13 juli 2023 - 14:50]

2
test

Hey wii wii u was mislukking maar wat dacht je van nes en dan snes die was toch wel heel succesvol of niet dan.

-1
test

Ik denk dat ze het de Swiitch gaan noemen.

2
test

Haha, voor mij de beste reactie van de dag. Lol

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

"Microsoft wil Call of Duty naar een 'Switch-model in ontwikkeling' brengen" lekker veel geld in het laadje voor Microsoft en Nintendo een win win situatie. Of het nu voor de oude Switch word of hun opvolger dat maakt eigenlijk niks uit.. $$$.

1

Aanbevolen voor jou