Gothic Classic voor Nintendo Switch aangekondigd

Gothic Classic voor Nintendo Switch aangekondigd

Game verschijnt op 28 september

De oorspronkelijke versie van Gothic komt naar Nintendo Switch.

Dat heeft THQ Nordic laten weten. Het gaat om een versie van de in 2001 verschenen game genaamd Gothic Classic. Deze versie wordt globaal gezien hetzelfde als het origineel, maar voert tegelijkertijd wel allerlei verbeteringen door, zoals in deze lijst te zien valt.

Het door Piranha Bytes ontwikkelde Gothic kwam in 2001 uit op pc. De game speelt zich af in Myrtana, waar men te kampen heeft met een invasie van Orcs. Criminelen worden de mijnen ingestuurd om een speciaal, extra sterk erts te vergaren waar wapens mee gemaakt kunnen worden. Spelers kruipen in de huid van zo'n gevangene, maar weten al snel te ontsnappen. Het spel staat vooral bekend om de enorme vrijheid die het spelers biedt.

Gothic Classic verschijnt op 28 september voor Nintendo Switch. Een fysieke versie kan via THQ Nordics digitale winkel gekocht worden. Overigens wordt er ook al een aantal jaar gewerkt aan een remake van Gothic voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Het is niet bekend wanneer deze remake verschijnt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat. De originele Gothic :/ In Gothic 1 of 2 ga je letterlijk elke 5 stappen dood tenzij je exact weet wat je moet doen, op welke pixel je moet staan en op welke exacte milliseconde je moet slaan of wegspringen. Ik kan echt niet geloven dat dit gaat verkopen. Naast het feit dat het eruit ziet als een game uit 2001 natuurlijk. Geniale RPGs uit een heel ander tijdperk gemaakt voor een heel ander slag gamer.

0
test

Ik heb precies het zelfde. Gothic 1, 2 en 3 heb ik destijds (1 en 2 ook een paar jaar geleden nog) helemaal stuk gespeeld en enorm van genoten, maar het was toen al een niche product (dat ook zeker niet foutloos is qua gameplay/mechanics/bugs). Ik snap niet wat hier dan de "business decision" achter is, want ik denk ook niet dat dit veel gaat verkopen. Of zou iemand goedkoop de rechten hebben verworven en kost digitale distributie (bijna) niks waardoor dit winstgevend zou kunnen zijn?

0
test

Denk ook niet dat er verwacht wordt miljoenen te verkopen. Ik mag aannemen dat veel gamers uit dat tijdperk nog steeds leven en misschien dit wel weer willen spelen.

1

Aanbevolen voor jou