Eerste versie Switch-emulator Suyu uitgebracht

Eerste versie Switch-emulator Suyu uitgebracht

Maker durft aangeklaagde Yuzu op te volgen

Het team achter de Nintendo Switch-emulator Suyu heeft een eerste versie van de software uitgebracht.

Dat in navolging van de emulator Yuzu, die door Nintendo werd aangeklaagd en zo goed als verdween van het internet. Ontwikkelaar Tropic Haze moest 2,4 miljoen dollar betalen, alsmede stoppen met nieuwe software ontwikkelen die Nintendo's beveiliging omzeilt, reclame maken voor de emulator of de broncode ervan verspreiden.

Die laatste is echter gebruikt voor de nieuwe emulator Suyu, die volgens de makers nu 'legaal is'. Het bedrijf wil voorkomen om aangeklaagd te worden door er geen geld mee te verdienen en geen gidsen voor het downloaden van games of het kraken van de Switch-beveiliging te maken.

Ook zegt het bedrijf volledig tegen piraterij te zijn, en benadrukt het dat het downloaden of verspreiden van ROM-bestanden in veel gevallen illegaal is.

Hoewel het bedrijf achter Suyu zeker te lijkt te zijn van haar zaak, nemen veel makers van vergelijkbare emulatoren het zekere voor het onzekere. Zo is de populaire Nintendo DS-emulator Drastic van plan om spoedig de app van de Google Play Store te halen en verwijderen diverse populaire Steam Deck-Discord-servers kanalen over emulatie.

Hoewel emulatie vaak wordt gebruikt voor piraterij, is het ook een manier om games te preserveren, zo legt Willem Hilhorst van Beeld en Geluid uit in een aflevering van Bonuslevel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind het eigenlijk maar raar dat er op deze site reclame wordt gemaakt voor emulators, door middel van zo'n nieuwtje. Zo'n ding wordt gewoon vooral gebruikt om illegale ROMs te spelen, en draagt nu niet echt bij aan de wereld van games zou ik zeggen. Maar goed, jullie moeten het zelf weten..

0
test

Wat zit je nou te janken man :P

-1
test

Ze geven toch duidelijk aan dat de maker piraterij niet steunt? Zie niet helemaal in wat er dan verkeerd is aan het artikel. Ik heb meer dan 50 Switch games gekocht maar speel de roms toch echt liever op de ROG Ally of pc ivm hogere resolutie en framerate. Emulators zijn dus niet alleen fijn voor mensen die illegale roms spelen maar ook voor liefhebbers van Nintendo die een systeem gebruiken dat Nintendo misschien zelf zou moeten uitbrengen.

0

@RIYAKUYA Ik zie dat "excuus" vaker voorbij komen, maar jij weet net zo goed als ik dat VERUIT de meeste mensen die games via een emulator spelen, die betreffende games piraten en niet eerst kopen. Jij bent dus één van de uitzonderingen.

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 22 maart 2024 - 09:13]

0
test

@MOOIMAN er zullen eker meer dan genoeg mensen zijn die de games illegaal spelen. Daarom zei ik ook dat Nintendo misschien eens moet overwegen om zelf een platform op PC uit te brengen zodat de liefhebbers de games dan alsnog op hogere framerates en resoluties kunnen spelen. Dat hele exclusive tot een enkel platform gedoe voorkomt toch alleen maar inkomsten? Hoe meer bereik, hoe meer kans op verkopen.

0

Lees dit even: https://x.com/the__goomba/status/1771141769306001465?s=46&t=LgPKQW1s3v2p00jBTWIZuA

0
test

@MOOIMAN ik begrijp je punt echter neemt het niet weg dat er alanog (veel) meer verkopen zullen zijn. Ondanks de crack for Horizon FW heeft Sony meer exemplaren verkocht dan ze zouden doen als die alleen op PS consoles uitgekomen was. Crackers zijn er al sinds de jaren 80 en die zullen ook niet weg gaan. Men kan de games immers ook gewoon downloaden en dan op een emulator spelen. Dat neemt niet weg dat ze nu aardig wat inkomsten mislopen door PC als platform uit te sluiten.

0
test

Er is ook niets verkeerd aan zo'n artikel, ik snap alleen niet waarom een serieuze redactie als gamer.nl kiest om het te plaatsen. Natuurlijk is het te verdedigen met een antwoord als dat van jou, maar mijn inziens werkt het vooral meer piracy in de hand.

0

'Suyu'... Dat is wat er waarschijnlijk gaat gebeuren.

0

Aanbevolen voor jou