Denuvo stelt anti-emulatietool voor Nintendo Switch-games beschikbaar

Denuvo stelt anti-emulatietool voor Nintendo Switch-games beschikbaar

De Nintendo Switch Emulator Protection-tool staat nu op de Nintendo Developer Portal

Denuvo heeft Nintendo Switch Emulator Protection beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars van Switch-games.

Het is daarmee het eerste beveiligingsbedrijf dat toegang krijgt tot de zogeheten Nintendo Developer Portal, waar ontwikkelaars terecht kunnen voor toegang tot tools en documentatie om hun games te ontwikkelen.

De eerste tool die Denuvo beschikbaar stelt, is Nintendo Switch Emulator Protection, een programma waarmee het onmogelijk moet zijn om Switch-games te emuleren. Emulatie is veelvoorkomend bij Switch-games - zelfs de Zelda-games zijn op die manier bijvoorbeeld op pc te spelen. Nintendo probeert emulatie van diens games al geruime tijd tegen te houden, bijvoorbeeld door homebrew-tool Lockpick van GitHub te verwijderen.

Het is goed mogelijk dat de komst van Denuvo's programma er voor zorgt dat dit in de toekomst moeilijker of zelfs onmogelijk wordt. Denuvo's DRM-technologie staat er om bekend dat het haast onmogelijk is om te kraken. Tegelijkertijd is de technologie omstreden, omdat veel gamers menen dat het een negatief effect heeft op de prestaties van games.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Denuvo gaat hand in hand met verminderde systeem prestaties... Met de mobiele chip uit 2016 lijkt me dit een extra slechte combinatie. Natuurlijk weten we niet zeker dat dit problemen geeft bij het spelen op de Switch, maar als het de trouwe Nintendo spelers straft voor een (denk ik) kleine groep piraten, dan slaan ze wat mij betreft de plank mis.

0
test

Dit daagt hackers alleen nog maar meer uit. Het blijft een kat en muis spel.

0

Aanbevolen voor jou