Consoleversie Shadows of the Damned-remaster wordt gecensureerd in Japan

Consoleversie Shadows of the Damned-remaster wordt gecensureerd in Japan

De makers zijn niet te spreken over de regelgeving in Japan

De aankomende remaster van Shadows of the Damned wordt op consoles gecensureerd in Japan.

Dat bevestigt Goichi ‘Suda51’ Suda, die samen met Resident Evil-maker Shinji Mikami het origineel ontwikkelde. In een interview met GameSpark (via VGC) bevestigt de ontwikkelaar dat Shadows of the Damned: Hella Remastered op consoles met censuur te maken krijgt. De pc-versie wordt gespaard omdat die niet door leeftijdsclassificatieorganisatie CERO onder de loep wordt genomen.

“We hebben twee versies van de game moeten maken, wat een flinke uitdaging is”, zegt Suda. “Dit had een enorme impact op de werkdruk en zorgde voor een langere ontwikkelperiode.” In hetzelfde interview uitte ook Mikami zijn frustratie over de gang van zaken. “Ik vind het vreemd dat mensen die zelf geen games spelen het plezier van iedereen die wél edgy games wil spelen, bederven met allerlei regelgeving”, zegt hij.

Watch on YouTube

Suda voegt daaraan toe: “Ik vraag me altijd af hoe de speler hierover denkt. Als straks bijvoorbeeld blijkt dat de pc-versie meer wordt gespeeld dan de andere versie, is dat verdrietig nieuws. De game komt tenslotte naar verschillende platformen.” Suda zegt zichzelf verder af te vragen tegen wie de beperkingen zijn gericht. “Ik denk ieder geval dat ze niet gericht zijn tegen de consument.”

Shadows of the Damned verscheen in 2011 op PlayStation 3 en Xbox 360 en ontstond uit een samenwerking tussen Goichi Suda - bekend van onder andere No More Heroes - en Resident Evil-bedenker Shinji Mikami. De game wordt beschreven als een "punkrock-actiegame gecombineerd met een psychologische thriller" en draait om Garcia, een motorrijder en demonjager wiens ware liefde wordt ontvoerd door demonen. Hij moet zich een weg door de hel vechten.

De remaster gaat 24,99 euro kosten en komt op 31 oktober beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en Steam.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zonde

0

Aanbevolen voor jou