Ten tijde van de aankondiging van Fire Emblem: Awakening werd duidelijk dat het spel de eerste Nintendo-game zal worden die downloadable content (DLC) kent tegen betaling. Dit leek toentertijd wellicht vanzelfsprekend, maar in de interview-reeks Iwata Asks laat Genki Yokota, director van Nintendo's ontwikkelteam voor dit project, weten dat pas heel laat is besloten om DLC mogelijk te maken. Volgens hem zei de producer iets in de trend van "Dus, zullen we DLC toevoegen?" tegen het einde van de ontwikkeling waarna besloten werd om het toe te voegen. Doordat dit zo laat gebeurde, was het niet langer mogelijk om DLC te maken die het hoofdspel zou veranderen. 


Kohei Maeda, director van de game aan de kant van Intelligent Systems, liet weten dat het hoofdspel op dit moment is afgerond en dat men werkt aan de DLC. Men heeft op dit moment plannen om meerdere DLC-pakketten aan te bieden in de toekomst voor Fire Emblem: Awakening, maar de precieze inhoud ervan is nog niet bekend.

Fire Emblem: Awakening zal ook SpotPass ondersteunen. Er zullen dagelijks updates uitgestuurd worden die onder andere oude personages uit het Fire Emblem-universum zullen herintroduceren. Teams van deze characters zullen beschikbaar worden gesteld om tegen te strijden en om ze eventueel te veranderen in handlangers. In totaal zullen er zo'n 120 teams uit worden gestuurd via SpotPass.

Fire Emblem: Awakening ligt vanaf 19 april 2012 in de Japanse winkels. Een Europese releasedatum volgt later dit jaar.

 http://www.youtube.com/watch?v=bjae69Iu37c&feature=player_embedded