[specs staan hier]

Het bestellen

Dit was het makkelijke deel van het gehele proces. Gewoon op iedere site aanklikken wat ik nodig had, en vervolgens betalen met ideal. Het kostte wat, maar daar heb je dan ook wat voor. Ik bestelde alles op maandag 4 juni, behalve het scherm, want die was nergens beschikbaar. De dagen erna kwamen ze, de eerste op dinsdag, een paar op woensdag en de laatste op donderdag. Ik belde een vriend om een antistatisch bandje te lenen en besloot om hem op vrijdag 8 juni in elkaar te zetten, helemaal zelf, voor de eerste keer.

Een boel onderdelen + veel stress = een computer

Ik begon eerst eens met kijken of ik alles had. Toen alles bleek te kloppen pakte ik alle dozen uit en keek ik waar ik moest beginnen. 'Eerst maar eens de CPU koeler in elkaar zetten' zei ik tegen mezelf. Dat was al een regelrechte ramp. Om te beginnen was de beschrijving chinees, waar ik als Nederlander echt helemaal niets van begrijp. De plaatjes gingen allemaal over hoe het op het moederbord bevestigd moest worden, niet hoe hij überhaupt in elkaar moest. Hopeloos van de eerste tegenslag ging ik naar Google, en zocht op hoe hij in elkaar moest. Daarna ging trouwens niet alles soepel. Bij het bevestigen van de voet van de koeling, die je op het moederbord zet, had ik ten eerste de schroefjes bot gedraaid, en daarna zag ik pas dat hij verkeerd om zat. Met moeite heb ik ze er weer uit gekregen om de 'voet' er daarna wel goed op te zetten.


Toen de koeling in elkaar zat werd het tijd om het moederbord erbij te pakken. De CPU in het moederbord leggen ging soepel, al vond ik wel dat je erg hard moest drukken bij het vastzetten.

Toen werd het tijd om de koeling op de CPU te zetten. Dat was niet zoals bij een standaartkoeler, gewoon op het moederbord vastklikken. Deze koeling moet je op een zeer ingewikkelde manier vastschroeven, en omdat hij zo groot is, ook in de goede richting. Nadat ik hem na minstens een uur, eindelijk vast had gekregen, wilde ik het RAM geheugen in het moederbord klikken, maar zo stom als ik was, zat de koeling niet goed. De fan hing precies boven de plek waar het RAM geheugen in moest. Het koste me nog een heel uur om het vervolgens goed te doen.

Toen werd het wel tijd voor het RAM geheugen, je moest wel hard drukken, vond ik, maar het ging verder vrij makkelijk.

Tijd om het moederbord in de kast te leggen, dacht ik toen. Wat ik vergat was om dit plaatje eerst in de kast te bevestigen, dus nadat ik alles had vastgeschroefd, kon ik het hele moederbord er weer uit halen, het plaatje erin klikken en daarna weer opnieuw het moederbord erin leggen.

Toen het moederbord vastgeschroefd was, werd het tijd om die belachelijk dure videokaart te bevestigen. Eerst moet je kijken hoe hij in je kast past. De kaart moet namelijk zowel aan de kast als aan het moederbord moet worden vastgemaakt. Het ging verassend soepel, aangezien ik al veel fouten gemaakt had.

De disc drive, dat was ook niet zo heel moeilijk. Gewoon erin schuiven en vastschroeven. Ik vergat nog wel iets (hoe kan het ook niet), maar daarover later meer.

Toen werd het tijd voor de voeding. Ik had hem net in de kast gelegd en vastgeschroefd, toen ik zag dat hij verkeerd om lag. Dat was overigens niet erg, want er was vrij weinig ruimte onder de kast. Zo kreeg hij alleen maar meer ventilatie. De draden aansluiten was even werken, maar uiteindelijk lukte dat prima.

De harddrive in de kast bevestigen was niet moeilijk. Ik moest rubberen wieltjes vastschroeven, aan beide kanten 2, en daarna kon ik hem er gewoon in schuiven. Vervolgens wel nog verbinden met het moederbord en de voeding, maar dat was zo gedaan.

Toen was ik erg blij, ik had alles in elkaar gezet! Meteen schroefde ik de kast in elkaar, sloot de stroom aan en verbond een HDMI kabel van de kast naar mijn TV. Dat moest ik doen omdat het scherm nog niet binnen was gekomen. Hij ging aan, de fans gaven mooi blauw licht en op het scherm vroeg het om een installatie CD. Toen bleek het weer fout gegaan te zijn. De Disc Drive deed het niet... ik was hem vergeten aan te sluiten. Na dat gedaan te hebben kon ik eindelijk Windows 7 installeren, waarna te drivers volgde en ik eindelijk aan de slag kon!

Eerste ervaringen

De eerste ervaringen zijn ontzettend goed, alles werkt snel, de games kunnen op Ultra en Fraps lagged niet meer. Zoals beloofd heb ik een video, die al helemaal af is maar ik niet kan uploaden. Ik zit namelijk met een enorm probleem, ik heb geen idee welk nummer ik in mijn intro moet stoppen. Het is precies 15 seconden lang, dus misschien weet iemand een leuke keuze? (tip: Ik luister naar Radio Veronica).

Video

Link to video!

 

[Mijn gedachten zijn er niet echt bij vandaag, dus sorry voor de vele structuur/spelfouten]