Wat is er dan wel aan de hand in Zwitserland? Het klopt dat er een motie is ingediend die oproept tot een verbod op het importeren, produceren of verpsreiden van games waarin "gruwelijk geweld tegen mensen of mensachtigen nodig is voor succes in het spel". Volgens de indienster van de motie zelf echter is het absoluut niet de bedoeling dat er veel games verboden gaan worden. Lees het volgende Duitse interview met de politica die de motie indiende voor meer informatie: http://www.20min.ch/news/schweiz/story/19217414#talkback

Voor mensen die niet zo goed zijn in Duits of geen zin hebben om het te lezen volgt nu een korte samenvatting. Het is de bedoeling dat er in totaal ongeveer 12 (12 hele!) games verboden worden, de voorbeelden die genoemd worden zijn manhunt en mortal kombat. Counterstrike wordt expliciet genoemd als voorbeeld van een game die NIET verboden wordt. Twaalf games dus. In totaal. Verder vindt Evi Allemann, zo heet deze vrouw, het PEGI systeem niet onafhankelijk genoeg, omdat dit door de industrie zelf uitgevoerd wordt. Daarom wil ze een onafhankelijk systeem, waarbij ze refereert aan de situatie in Duitsland.

Van een verbod op gewelddadige games in Zwitserland was geen sprake en is nog steeds geen sprake -- op 12 uitzonderingen na. Hoera!