Voor mensen die een nieuw pakket minigames zoeken voor hun EyeToy USB camera, is er dit eindejaar keus genoeg. Zo heeft Sony zelf met een opvolger voor EyeToy Play afgeleverd, dat vooral uitblinkt vanwege de uitgebreide minigames en nieuwe speltechnieken. Sega kwam op haar beurt met Sega Superstars, eveneens twaalf minigames waarin bekende Sega karakters centraal staan. Tot slot proberen ook THQ en tv-zender Nickelodeon een graantje mee te pikken van de EyeToy hype. Onder de naam Super Party met SpongeBob Squarepants en zijn Vrienden krijgen we dertien minigames met karakters uit de Nickelodeon tekenfilmseries.

Ooit begon Super Party onder de naam Nicktoons Movin', maar omdat SpongeBob, de keukenspons woonachtig in een ananas diep in de zee, veruit het populairste karakter was, besloten de marketingmensen de heer Squarepants in de titel van het spel op de nemen. Ook in de presentatie van het spel komt SpongeBob steeds weer naar voren. Zo zal hij leuke oneliners laten horen in de menuschermen, samen met zijn niet bijster intelligentie vriend Patrick. Ook vervult SpongeBob de hoofdrol in veruit de meeste minigames, maar er zijn ook rollen weggelegd voor Fairly Odd Parents, Rocket Power, Jimmy Neutron en de nieuwe serie Danny Phantom.

Super Party richt zich vooral op fans van de Nickelodeon tekenfilmseries, een in het algemeen vrij jonge doelgroep. Dit heeft tot gevolg dat de spelletjes niet al te moeilijk zijn en ook niet gek veel diepgang vertonen. Super Party maakt net als Sega Superstars handig gebruik van 3D omgevingen. Zo is er een minigame waarin SpongeBob rijles krijgt van Mevrouw Puff en sterren dient te pakken die op de weg liggen, zonder andere objecten omver te rijden. Je zult jezelf tijdens deze minigame in de vooruit van de auto geprojecteerd zien, waarbij je over twee kleine pijltjes heen moet zwaaien om de auto opzij te sturen. Ook de bowling-minigame, waarbij je een bal in het huis van SpongeBob's buurman, de norse Octo, moet rollen, maakt gebruik van een soortgelijke interface. Je ziet jezelf hier op de bowlingbal en je moet proberen de bal door over de pijltjes te zwaaien, netjes op de baan te houden.

In een andere minigame dien je Jimmy Neutron met een onderzeer langs mijnen te loodsen. Ook zal je als hockeykeeper voor het Rocket Power team de puck buiten de goal moeten houden. Of wat dacht je van een gevaarlijke afdaling met Otto van Rocket Power, in een deltavlieger, waarbij je door je armen te spreiden precies de beweging van de deltavlieger na kunt bootsen. Erg verwarrend is de minigame waarin je een legpuzzel moet oplossen waarvan de puzzelstukjes bewegen. Opperste concentratie en je hoofd koel houden, is vereist!

De meeste minigames kennen een drietal niveau's, die steeds een stapje moeilijker worden. Je mag de tijd die je in het vorige niveau over hield, meenemen naar het volgende, zodat je vaak wat extra speling hebt. Na de drietal niveau's voltooid te hebben mag je op de foto, mits je een topscore behaald hebt. Super Party kent drie moeilijkheidsgraden, waarvan Patrick de laatste is, en Jimmy de hoogste. In een hogere moeilijkheidsgraad zijn de minigames iets pittiger, maar zijn er ook hogere scores te behalen. De verschillende moeilijkheidsgraden delen namelijk dezelfde highscorelijst. Hierdoor is het uiteindelijk toch nog makkelijker om op de hoogste moeilijkheidsgraad een highscore te verbeteren dan op een lagere, waadoor de hogere moeilijkheidsgraad eigenlijk makkelijker is.

Super Party heeft een single- en multiplayermode. Bij deze laatste speel je om de beurt voor de beste score. Ben je de dertien minigames beu gespeeld, dan valt er weinig meer te doen. Doordat de minigames behoorlijk beperkt zijn, zal dat waarschijnlijk net iets te snel gebeuren. Wat wel in het voordeel spreekt van Super Party, is het nagenoeg ontbreken van laadtijden. Bij EyeToy Play 2 en Sega Superstars moest je tientallen seconden wachten tussen de verschillende minigames, bij Super Party kun je direct aan de slag. Ben je fan van de tekenfilmseries, dan kan Super Party je nog redelijk wat vertier bieden. Heb je echter geen emotionele band met SpongeBob en zijn vrienden, dan kun je toch beter je heil zoeken in EyeToy Play 2 of Sega Superstars, waarbij de eerste onze voorkeur krijgt.

NB: In tegenstelling tot wat je op basis van de titel van het spel zou verwachten, is Super Party met SpongeBob en zijn Vrienden volledig in het Engels, enkel de verpakking en handleiding zijn in het Nederlands. Ben je de Engelse taal niet helemaal meester of had je graag de briljante Nederlandse stemmen gehoord, dan zullen we je teleur moeten stellen. Gameplay: 6,0 Graphics: 7,0 Geluid: 7.0 Totaal: 6,4