Review
Nacom Gaming Headsets

De Nacon Rig-headsets: degelijke middenmoters met subtiele surround sound

Nacon koopt niet alleen de Rig-headsets van Plantronics, ook BigBen wordt overgenomen

Geschreven door Sascha Meijer op

BigBen PS4 Stereo Headset v3

De BigBen PS4 Stereo Headset v3 draagt een weinig creatieve naam en heeft een weinig creatief ontwerp. Het draait bij deze headset dan ook om eenvoud en gebruiksgemak. De headset is te verbinden middels minijack en heeft halverwege de kabel een klein plastic doosje met daarop een volumewiel. Op dit doosje is ook een schuif te vinden voor het in- en uitschakelen van de microfoon. Dit schuifje is helaas niet alleen gammel, het beweegt ook nog eens ongelofelijk stroef en voelt aan alsof het niet lang mee zal gaan.

De hele headset is, niet geheel verassend, gemaakt van plastic. Dit zorgt voor een redelijk lichtgewicht headset met een flexibele hoofdband. De oor- en hoofdbandkussens zijn bekleed met nepleer, maar de kussens zelf zijn behoorlijk stevig, waardoor het geheel niet zacht aanvoelt. Het grootste probleem is echter dat de headset totaal niet klemt. Teveel klemmen resulteert in een vermoeiend gevoel, maar te weinig klemdruk voelt voornamelijk gammel en goedkoop. De schelpen zijn daarnaast behoorlijk ruim, wat dit gevoel nog eens benadrukt.

Nacom Gaming Headsets

De klank

Evenals het draaggevoel, is de klank van de BigBen PS4 Stereo Headset v3 niet bepaald om over naar huis te schrijven. Uiteraard moet dit worden beluisterd binnen de context van het prijspunt, maar zelfs binnen deze context schiet de headset tekort. Het lukt de 40mm grote speakers niet om precisie of definitie in de klank te leggen. Al het geluid dat uit deze headset komt, wordt geplaagd door een vaagheid in het middenlaaggebied. Dit is het gebied waar onder andere omgevingsgeluiden in naar voren komen en ruimtelijkheid in een klank wordt benadrukt.

Dat zorgt er in de praktijk voor dat de klank het beste te omschrijven is als afstandelijk. Alles wat je op deze headset luistert, lijkt van ver te komen, alsof je om de hoek staat. Ook de volheid laat te wensen over. Het echte, imposante sublaag blijft afwezig. Zo weet deze headset niet de benodigde impact te leggen in ontploffingen of andere actiemomenten. De microfoon is wel prima in orde. Deze klinkt niet alleen redelijk vol, hij gaat ook op een acceptabele manier om met medeklinkers. Daarnaast is hij, dankzij zijn met ijzerdraad beklede kabel, eenvoudig op een goede positie to maneuvreren.

Nacom Gaming Headsets

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. BigBen PS4 Stereo Headset v3
  3. Nacon Rig 500 Pro
  4. Nacon Rig 800HS
  5. Samenvattend

Dit artikel delen:

Lees meer

Recent onthulde games bevatten meer vrouwelijke hoofdpersonages dan vorig jaar Win 250.000 Fifa 21 Points met Startselect
0

Reacties op: De Nacon Rig-headsets: degelijke middenmoters met subtiele surround sound

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.