Review
HyperX Cloud Alpha S

De HyperX Cloud-headsets: natuurlijke klank en synthetische bekleding

Unieke baspoorten en uitstekende draadloze verbindingen tegenover slechte surround sound

Geschreven door Sascha Meijer op

Samenvattend

De bouwkwaliteit van de Stinger S is prima, maar de combinatie van het gewicht, de ruime opzet van de schelpen en de synthetische bekleding maken dat deze headset wat aan de goedkopere kant aanvoelt. Toch weet de Stinger S op een paar punten boven zijn prijspunt te presteren. Zo is er in de luisterervaring een aangenaam gevoel van immersie en is er een stevige maar smakelijke laagrespons. Ook is het eenvoudig om het volume van de headset aan te passen tijdens consolegebruik. Daar staat tegenover dat de 7.1 surround sound, die wordt geleverd middels een extra usb-geluidskaart en die als reden wordt gebruikt dat deze Stinger S duurder is dan de standaard Stinger, totaal geen toegevoegde waarde biedt.

+ Analoge volumecontrole

+ Immersie boven het prijspunt

- Draaggevoel

- Leatherette bekleding

- Surround sound

HyperX Stinger S

Ook de surround sound bij de Alpha S valt tegen. Daar staat echter een ingenieuze toevoeging tegenover: akoestische baspoorten die handmatig te openen zijn. Dit zorgt ervoor dat je zonder software de laagbalans van deze headset kunt regelen. Daarnaast is de klank van deze headset erg degelijk. Er is een goede lokalisatie en geen overdreven benadrukte frequenties en dat zorgt voor een rustige vertaling van gamegeluid. Het is jammer dat HyperX ook hier gekozen heeft voor een bekleding van leatherette op de hoofdband. Gelukkig worden er bij de Alpha S - als enige van de drie modellen - met stof beklede oorkussen geleverd. Zet je die er op, dan kan deze headset zowel qua comfort als klank moeiteloos mee met de beste gameheadsets in zijn prijsklasse.

+ Handmatige verstelbare baspoorten

+ Gebalanceerde, rustige klank

- Surround sound

HyperX Cloud Alpha S

De Cloud Flight S is dan wel het duurste, maar in de praktijk niet het beste model van deze hands-on. Hij blijft qua klankbalans achter op de Alpha S en laat zich kenmerken door een overdreven nadruk in het mid-hoog dat resulteert in schelheid. De laagrespons is stevig en overtuigend, maar telt samen met het precieze hoog niet op tot een gebalanceerde en rustige luisterervaring die zich kan meten met de Alpha S. Daar staat tegenover dat de Flight S over een uitstekende draadloze connectie beschikt met een uitzonderlijk groot bereik. Ook is deze headset - ondanks wederom het gebruik van de synthetische bekleding - verreweg het meest comfortabele model. Voor de prijs van de Flight S zijn er echter draadloze headsets te vinden die op elk punt beter scoren.

+ Comfort

+ Draadloze dongle met groot bereik

- Surround sound

- Schelle klank

HyperX Flight S

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. HyperX Cloud Stinger S 7.1
  3. HyperX Cloud Alpha S
  4. HyperX Cloud Flight S
  5. Samenvattend

Dit artikel delen:

Lees meer

Ontwikkeling Cyberpunk 2077 is afgerond Live om 14:30 uur: Veel Nintendo in de Monday Mash-up
0

Reacties op: De HyperX Cloud-headsets: natuurlijke klank en synthetische bekleding

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.