Reportage
Asus

Chicken Dinners scoren met Asus

Community speelt met de nieuwste Asus-hardware

Geschreven door Wilbert Meetsma op
Zit er nou echt verschil tussen gamen op een desktop of een notebook? Dit was een vrijdagmiddag de centrale vraag voor zes Gamer-, InsideGamer- en PU-bezoekers. In samenwerking met Asus nodigden we de enthousiaste lezers uit om spiksplinternieuwe hardware te testen. Dat bleek vooral heel gezellig.

Een dergelijk vraagstuk als het verschil tussen desktop en notebook vraagt natuurlijk om een uiterst gecontroleerde testomgeving. Camouflagenetten aan de muur? Check. Een voor iedereen zichtbare gouden braadpan* om de deelnemers te motiveren? Jazeker. Een belachelijk groot scherm, waarmee alle aanwezigen kunnen toekijken hoe een van de deelnemers vecht voor een Chicken Dinner? Present. En last but not least: drie krachtige desktops en drie verschillende notebooks om de hele middag te testen.

*Er bestaat een kans dat de Gouden Braadpan niet echt van goud is, maar een dag van tevoren door hoofdredacteur Lucas met een spuitbus is bewerkt. We zullen het nooit weten.

Asus

Bij het zien van de absurd platte Asus ROG Zephyrus is het academische oordeel van Gerard duidelijk: “Ik vind deze wel heel erg sick. Hij wordt niet echt warm”. Zijn buurman knikt instemmend. Voor de op maat gemaakte GTX 1080 van de Zephyrus is PlayerUnknown’s Battlegrounds in ieder geval geen enkel probleem. Ook over de Asus ROG Chimera is Gerard wel te spreken, met enige nuance: “Weinig op aan te merken, maar de hoek waar je linkerpols op rust kan beter. Doe mij die platte maar.” We zien de Asus-vertegenwoordiger achter hem een mentale aantekening maken.

Favoriet

Intussen speelt Lorenzo (“met klotsende oksels!”) op de Asus ROG SCAR Edition zijn allereerste potje PUBG. Met een semi-automatische Saiga 12K-shotgun op de deur van het krakkemikkige hutje gericht ziet hij vol ongeloof hoe het aantal overlevenden terugloopt van veertien tot zeven. Gedwongen door de cirkel moet hij naar buiten, waar iemand hem helaas al opwacht. Terwijl hij bijkomt van het zenuwslopende potje, vragen we Lorenzo naar zijn bevindingen: “De Chimera vind ik uiteindelijk de beste. Hij speelt heel soepel en de looks zijn ook belangrijk.” Die voorkeur verandert bij het zien van de touchpad van de Zephyrus. Met een druk op de knop springt de onderliggende ledverlichting aan en doet de aanraakgevoelige rechthoek dienst als een numeriek toetsenbord. “Yup, ik heb een nieuwe favoriet.”

Asus

Even later spreken we Alain, nadat hij zich voor de tweede keer naar de top tien heeft gevochten. Alain speelt de Battle Royale-game duidelijk al langer, getuige de wijze waarop hij systematisch met zijn VSS Vintorez de ramen van El Pozo afspeurt op beweging. Voor hem is het verschil tussen desktop en notebook vooral een praktische: “De specs zijn gewoon hetzelfde, maar dat scherm staat een stuk lager.”

Team Desktop

Gerwin blijft liever bij desktops, zoals de Asus ROG Strix GD30 die hij op dat moment test: “Ik zou zelf nog altijd voor een desktop kiezen, maar het is wel knap hoeveel kracht er in die notebooks zit. Die toetsenborden alleen…” Hij gebaart naar de platte toetsen van de Zephyrus. “Nu nog een mechanisch toetsenbord.” We lachen om het idee. “Dan weegt ‘ie 6 kilo en kost ‘ie 6K!”

Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar ook Dion lijkt zich meer thuis te voelen achter een desktop. Samen met een van de andere deelnemers speelt hij op dat moment liever een paar potjes Call of Duty: WW2. Terwijl hij menig Duitser met zijn M3 Grease Gun overhoop schiet, maakt hij een vandaag veelgemaakte overweging: “Een desktop kun je natuurlijk upgraden, maar die laptop kan ik tenminste meenemen naar m’n opleiding.” Als hij zou moeten kiezen, zou hij voor de Zephyrus gaan.

Asus

Naarmate de dag vordert, verschuift de focus van Chicken Dinners naar ervaringen delen. De Oculus Rift die redacteur Floris intussen heeft klaargezet krijgt ook veel bekijks. Met name Superhot VR is een grote hit bij de aanwezigen. Dan breekt het moment aan dat de winnaar wordt aangekondigd. Met twee top tien-posities en drie à vier kills per potje heeft Alain het beste gepresteerd die middag. Onder luid applaus en het nadrukkelijke advies om de gouden braadpan niet te gebruiken bij het koken, geeft de winnaar kort een overwinningsspeech: “Het ging wel makkelijk.” Hij knipoogt naar de mensen van Asus. “Dankzij die mooie hardware natuurlijk.”

Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door Asus.

Dit artikel delen:

Lees meer

Details tweede Pokémon Go: Community Day-event bekend Discovery Tour-modus in Assassin's Creed: Origins bedekt geslachtdelen
6

Reacties op: Chicken Dinners scoren met Asus

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Sander999

  • 22 februari 2018 13:54
  “Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door Asus.”
  Joh….serieus? Zou je niet zeggen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RidgeRazor

  • 22 februari 2018 15:28
  @Sander999

  Sta jij ook altijd in de supermarkt bij het snoepgoed cynisch te zijn over het feit dat het voor de hand liggend is dat er suiker in zit, ondanks dat het bij de ingrediënten staat?

  Lekker relevante comment, Sandro.


  O.T.
  Leuk dat jullie dit soort acties doen. Beter zo reclame maken, waardoor de community een leuke dag kan hebben, dan pop up reclame banners over die sneakers die ik gisteren al gekocht heb.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • -it-

  • 22 februari 2018 16:11
  @RidgeRazor
  Idd, google-ads mogen wat mij betreft verbannen worden. Dit is tenminste nog leuk om te lezen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 22 februari 2018 21:38
  @RidgeRazor
  Lekkere vergelijking, dat is inderdaad precies hetzelfde…..

  Dit wegzetten als een reportage is een lachertje. Het is gewoon een paginavullende advertorial. Dat jij het interessant vindt om te lezen is prima maar hou je commentaar lekker voor je als mensen er kritiek op hebben.

  Ik vind het overigens hartstikke mooi allemaal maar laten we het beestje bij de naam noemen; dit is gewoon reclame.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 22 februari 2018 23:02
  @Sander999 inderdaad, ik zag de titel op de homepage en was verbaasd dat er reportage bijstond. Het is gewoon een advertorial. Niets mis mee, maar doe niet net alsof het is iets anders is

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  boxmeer

  • 22 februari 2018 15:24
  Zulke items mogen wel vaker gemaakt worden, erg leuk om te lezen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.