Preview

E3 2015: Halo 5: Guardians - multiplayer (hands-on)

Online oorlogsgebied

Geschreven door Thijs Barnhard op
Halo’s multiplayer is sinds de begindagen van Xbox Live een voorbeeld geweest van hoe online spelen op een console eruit zou moeten zien. Met vlotte matchmaking, uitstekende netcode en de juiste servercapaciteit zijn de Halo-games online altijd dik in orde geweest. De Master Chief Collection was in dat opzicht een flinke smet op een vrijwel onbevlekt blazoen, maar 343 Studios belooft beterschap met Halo 5: Guardians. Onder andere door de game uitgebreid te testen door middel van beta’s.

Zo’n eerste testfase heeft Halo 5 inmiddels al gehad en daaruit bleek al dat dit vijfde deel met The Master Chief in de hoofdrol niet bang is om het één en ander anders aan te pakken. Zo is het zogeheten ‘aim down sights’ schieten dat ook terug te vinden is in zo’n beetje iedere andere shooter een vast onderdeel geworden en bewegen de futuristische Spartan-soldaten stukken sneller dan voorheen.

Rood vs. Blauw versus Grijs

Het zijn stappen vooruit die ongetwijfeld niet gewaardeerd worden door iedere Halo-liefhebber, maar het valt niet te ontkennen dat het nodige zetten zijn om ervoor te zorgen dat de serie een beetje met zijn tijd meegaat. De nieuwe speelstand Warzone is daar een goed voorbeeld van. Deze online manier van spelen draait om gevechten tussen twee verschillend gekleurde teams die het in grootschalige arena’s tegen elkaar opnemen.

Met bekende wapens zoals de assault rifle en de needler binden spelers hier de strijd aan. Naast elkaar zoveel mogelijk stukschieten draait het om strategische punten veroveren om punten te verdienen. Deze credits kunnen vervolgens weer ingewisseld worden voor betere wapens bij vaste terminals in het thuishonk van je eigen team.

Vierentwintig spelers is al behoorlijk chaotisch, maar in Warzone wordt het nog een tikkeltje drukker door de aanwezigheid van computergestuurde tegenstanders die op vaste momenten opduiken. De vijanden fungeren als een soort eindbazen voor wie zich liever niet bemoeit met de strijd tussen Spartans, maar die toch graag iets wil bijdragen. Net zoals het veroveren van strategische punten levert het verslaan van de computervijanden punten op waarmee wapens en voertuigen zijn aan te schaffen

Goede chaos

De mix van vuurgevechten pakt in Warzones interessant uit. Helemaal wanneer menselijke en computergestuurde tegenstanders samenkomen, wordt de modus op een goede manier chaotisch. De aanwezigheid van die vijanden houdt ook rekening met minder bedreven spelers die anders de hele tijd in de pan worden gehakt zouden worden.

De spectaculaire finale van Warzones wordt bepaald aan de hand van een laatste aanval op de vijandelijke basis. Weet het team dat onder vuur ligt weer een strategisch punt elders op de kaart te veroveren, dan moet die aanval weer gestaakt worden. Het levert een interessant getouwgetrek op waarin de teams al snel hun beste wapens en materialen inzetten om in het heetst van de strijd te winnen.

Met Warzones weet Halo 5: Guardians op een logische manier de elementen van het singleplayer- en multiplayergedeelte van de serie te combineren. Het geeft meer vertrouwen in de nog altijd nieuwe ontwikkelaar 343 Studios, dat steeds meer zijn eigen visie op de populaire schietreeks in de praktijk weet te brengen.

Halo 5: Guardians verschijnt 27 oktober op Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Zelda nog altijd in ontwikkeling voor Wii U Nieuwe Nier-game is geen direct vervolg
0

Reacties op: E3 2015: Halo 5: Guardians - multiplayer (hands-on)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.