De multiplayermodus van Bad Company 2 draait om een aantal kernwaarden, waarvan de belangrijkste drie teamgebaseerde tactieken, voertuigen en vernietigbare omgevingen zijn. Je kunt natuurlijk wel als een Rambo gaan rondrennen en alles in je eentje op proberen te blazen, maar als een team opereren levert veel meer strategisch voordeel op. Ditmaal zullen er ook specifieke beloningen zijn voor teamwork. Twee van de vier multiplayermodi leunen ook nog eens flink op het teamelement, maar hierover houdt DICE de lippen nog stevig op elkaar.

Net als in het vorige deel kun je weer kiezen uit de vier bekende klassen: medic, engineer, assault en recon. Ook is het weer mogelijk om je uitrusting tot in de puntjes aan te passen. Hiermee kan het teamspel een extra boost krijgen wanneer spelers hun klasse perfectioneren met de juiste wapens en accessoires. Natuurlijk kun je ook cool over nuttig verkiezen en je shotgun opsieren met een scope.

Bringing down the house

Voertuigen zitten diepgeworteld in de Battlefield-reeks en zijn sinds de eerste titel ruim vertegenwoordigd. Ook in dit deel kun je weer een breed scala aan voertuigen gebruiken om de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Zo kun je met een Black Hawk-helikopter tot vier man transporteren, waarbij twee man de machinegeweren aan de zijkanten kunnen bedienen voor extra slachtoffers. Daarnaast zijn uiteraard de tanks weer van de partij en maken ook ATV's hun opwachting. Met deze snelle voertuigen kun je in korte tijd grote afstanden overbruggen, maar ben je wel kwetsbaarder. Uiteindelijk maken ongeveer vijftien voertuigen hun opwachting.

Waar Bad Company deel één bekend om stond, was de mate waarin je de omgeving kon vernietigen. Aan het eind van een online potje hadden de gebouwen vaak meer gaten dan een Zwitserse gatenkaas en stonden enkel nog de geraamtes van de huizen overeind. Met Bad Company 2 gaat men nog een stapje verder. Het is nu mogelijk om elk gebouw volledig met de grond gelijk te maken. Geen sniper is meer veilig in dit deel. Voordat hij het doorheeft, regent het hele gebouw op hem neer met een welgemikte artillerieaanval.

De uitstekende multiplayer van het eerste deel is goed bekeken en waar nodig verbeterd voor Bad Company 2. Het zijn voornamelijk kleine aanpassingen, maar daarmee komt er wel meer balans in de gameplay. Het is een stap in de richting van de troon. Nu alleen nog even afwachten tot maart of Bad Company 2 echt waardig is om samen met Call of Duty te regeren, of dat het zich moet schikken in een onderdanige rol.