Razer Blade-laptops eindelijk in Nederland beschikbaar

Razer Blade-laptops eindelijk in Nederland beschikbaar

Het heeft even geduurd, maar de Razer Blade gaming notebooks zijn sinds kort ook in de Benelux verkrijgbaar. Onder het Blade-vaandel levert Razer steevast laptops ook wel bekendstaan als ‘de MacBooks voor gamers’: doelgerichte prestaties, maar dan wel in een chique form factor. In dit artikel vind je de modellen waaruit je nu ook in Nederland (voorlopig exclusief bij BCC) kan kiezen — en wat je daar zoal van kan verwachten.

Dit artikel is een partnerbijdrage van BCC. Wat dat precies betekent, is na te lezen op onze partnercontent-pagina.

Los van de uiteenlopende varianten van de Razer Blade, zijn dit uiteraard luxeproducten. Razer streeft altijd voor de hoogst mogelijke prestaties, ongeacht van het minimalistische overkomen. Instappen op een totaalpakket als deze kan met vanaf 1.899 euro. De prijs kan voor een uitbundig topmodel oplopen tot 4.199 euro.

Dat zijn zeker niet de minste prijzen, maar de Blades vormen daarmee een chique alternatief op de gevestigde gaming laptops. Van bizarre haken, ogen of overdadige RGB is geen sprake; Razer houdt hun Chroma-integratie nog charmant ingetogen op het toetsenbord.

Afhankelijk van wat je precies uit een gaming notebook (of zelfs ultrabook) wilt halen, zijn er verschillende varianten om uit te kiezen. We trappen af met de lichtste en stappen geleidelijk aan de treden omhoog.

Razer Blade

Razer Blade Stealth 13 - Grootse prestaties draagbaar gemaakt

Mocht je vooral op zoek zijn naar een ultiem draagbaar laptopje waar je ook nog altijd een aardig potje op kunt gamen, dan is de Razer Blade Stealth 13 voor jou. Met een minimalistische 13.3” grootte leveren ze niet alleen de meest mobiele Blades, deze reeks vormden ‘s werelds eerste ultrabooks gericht op gamers.

Razer is er met deze Blade-laptops in geslaagd om de nieuwste generatie Intel Core i7 quad-core processoren, Max-Q-varianten van de Nvidia GeForce GTX 1650 Ti (4 gb GDDR6), dual-channel DDR4-geheugen van 16 gb en een 512 gb ssd in een vederlicht notebook te huizen. Dit anderhalve centimeter dunne totaalpakket weegt niet meer dan anderhalve kilogram, maar stelt je dus wel in staat om talloze pc-games (of -applicaties) buitenshuis met je mee te dragen.

Deze allerkleinste Blades zijn momenteel in drie smaken verkrijgbaar. De Razer Blade Stealth 13 FHD60 stapt in met een 1080p-display op 60 Hertz, waar de Razer Blade Stealth 13 FHD120 de beeldverversing verdubbelt tot 120 Hertz. Tot slot biedt Razer via BCC ook de Blade Stealth 13 UHD-T, welke grofweg dezelfde specificaties voorziet van een haarscherp OLED-touchscreen op 4k-resolutie en 60 Hertz.

Razer Blade

Razer Blade 15 Base - De middenmoter voor gameprestaties onderweg

De middenmoter onder de Razer Blade-notebooks ligt bij de 15.6” form factors — niet voor niets het breedste aanbod binnen de line-up. Hieronder vallen in Nederland drie Base-modellen, drie zwaarder uitgeruste Advanced-modellen en zelfs de unieke Studio Edition, welke zich meer toespitst op creatieve professionals.

Onder de 15.6” grote Base-modellen vallen allereerst drie uitvoeringen met elk 1080p/144Hz-beeldschermen. Elk van de modellen beschikt over een Intel Core i7-10750H (hexa-core, 2,6GHz/5,0GHz) en 16 gb aan dual-channel DDR4-geheugen, maar de drie variëren in ssd-grootte en vooral hun keuze in videokaarten. Respectievelijk zijn dat de GeForce GTX 1660 Ti (6 gb GDDR6), RTX 2060 (6 gb GDDR6) of RTX 2070 (8 gb GDDR6 en Max-Q Design).

In het geval van de Razer Blade 15 Base GTX Ti 1660 wordt het kostenplaatje verder verkleind aan de hand van de 256 gb grote ssd, waar de Razer Blade 15 Base RTX 2060 en de Razer Blade 15 Base RTX 2070 geleverd worden met een NVMe ssd van 512 gb, naast hun respectievelijk zwaardere grafische processoren.

Razer Blade

Razer Blade 15 Advanced - Zelfde verpakking, hetere hardware

Leveren de basismodellen simpelweg niet genoeg paardenkracht voor jouw volgende 15.6” gamemachine, dan mag je uitwijken naar de Advanced-lijn — of de professioneel ingestoken Studio Edition.

Alle huidig leverbare Advanced-modellen (en de Studio-variatie) draaien op de Intel Core i7-10875H (octa-core, 2,3GHz/5,1GHz), maar de hardwaretechnische afstelling beginnen hier toch heter op te lopen. Zo zijn deze Razer Blades uit te rusten met 1080p/300Hz-beeldschermen, de zwaarste mobiele videokaarten van het moment en grotere volumes in NVMe ssd en werkgeheugen.

Deze reeks notebooks stapt in met de Razer Blade 15 Advanced FHD RTX 2070 Super en Razer Blade 15 Advanced FHD RTX 2080 Super; beiden voorzien van dat Full HD-beeldscherm op 300 Hertz, maar de laatste verhoogt (naast de GPU) ook de opslag tot 1 tb aan NVMe ssd. De Razer Blade 15 Advanced UHD RTX 2080 Super vervangt dat snelle display met een fraai oled-touchscreen op 4k-resolutie en 60 Hertz.

Razer Blade

Razer Blade 15 Studio Edition - Performance voor creatieve professionals

De Razer Blade 15 Studio Edition is het professionele broertje van die laatste hoogvlieger. Naast dat kleurrijke oled-touchscreen — welke al tot 100% op de DCI-P3-kleurenschaal gekalibreerd is — brengt deze uitvoering ook een high-end Nvidia Quadro 5000-videokaart en maar liefst 32 gb aan dual-channel DDR4-geheugen. Qua specificaties is dit mogelijk Razers dikste krachtpatser, ondanks de nog behapbare 15.6” grootte en het aanzienlijk lichtere likje verf.

Met dit kaliber hardware kun je absoluut een zwaar spelletje spelen, maar de Studio Edition stelt zich vooral als draagbaar werkpaard voor creatievelingen op. Met de Quadro-kaart en het verdubbelde werkgeheugen brand je ook gemakkelijk door 3D-rendering of veeleisende videoproducties.

Razer Blade

Razer Blade Pro 17 - Groot, groter, grootst

Onder de 17.3”-varianten vinden we vooral een uitgedijde afspiegeling van de specificaties die de 15” grote Advanced-modellen kennen. Dezelfde lijn processoren, een identieke reeks videokaarten, dezelfde opstellingen in werkgeheugen en ssd-opslag: intern komen de drie Pro’s aardig overeen met hun iets kleinere voorgangers. Door de grotere form factor verzeker je jezelf vooral van meer connectiviteit in poorten en simpelweg (nog) betere koeling wegens gewonnen ruimte. Toch wegen ook deze fermere modellen niet meer dan 2,75 kilogram.

Met het grotere scherm kunnen daarin bovendien andere afstellingen gevonden worden. Naast twee uitvoeringen met simpelweg grotere uitvoeringen van het 1080p/300Hz-display, ondersteunt de 4k-variant ditmaal 120 Hertz, waar de kleinere modellen aftoppen op ‘slechts’ 60Hz.

Razer Blade

Ondanks het ophogen van de framerate, blijven features als de touch-input of honderd procent dekking van de sRGB-schaal ongeroerd. Zo heb je niet alleen een kleurrijk en scherp display op zak voor wat foto-retoucheringen of videozaken, maar heb je er ook eentje waarmee je in competitieve games niet snel onder hoeft te doen aan je prestaties op het thuisscherm.

De grootste Blade-notebooks zijn daarmee verkrijgbaar als de Razer Blade Pro 17 FHD RTX 2070 Super, de Razer Blade Pro 17 FHD RTX 2080 Super en laatstgenoemde Razer Blade Pro 17 UHD RTX 2080 Super, uiteraard met hun respectievelijke videokaarten en beeldschermen als onderlinge variatie.

Dit zijn alle Razer Blade-laptops die nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Mocht je van een van deze strakke krachtpatsers jouw volgende gaming notebook willen maken; ze zijn voorlopig exclusief via BCC te bestellen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kheb de 2020 Base met een 2070, veel gezijk met docking station wat niet goed switch tussen de videokaarten, ook maakt het best veel lawaai wanneer de dock in gebruik is met 2 schermen. Verder is het gecalibreerde scherm wel errug fijn en de bouw kwaliteit best goed.

0

Aanbevolen voor jou