De deelnemers:
 

Deelnemer #1: Pascal van Stekelenburg

Pascal speelt al 22 jaar piano. Hij heeft een YouTube-kanaal waarop hij de muziek van bekende games (en films) naspeelt. Het gaat Pascal niet om het raken van de juiste nootjes op het juiste moment. Hij geeft liever een eigen draai aan gamemuziek. Dat is z’n leven, zo zegt hij zelf.

Wie zijn wij om het daar niet mee eens te zijn? Bij het horen van zijn geweldige uitvoering van het Max Payne 3-theme, viel het zelfs eventjes stil. Prachtig. En zo heeft Pascal nog vele andere prachtvertolkingen van bekende gameliedjes. Meer woorden gaan we niet aan zijn pianospel vuil maken, je moet er gewoon naar luisteren. Waar talent doet versteld staan.

Deelnemer #2: Titus Lunter

De inzending van Titus heeft betrekking op een ‘probleem’ dat bij meer creatieve uitspattingen de kop opdoet: waar trekken we de grens tussen professional en amateur? Titus is naast een trouwe lezer van Gamer.nl, ook professioneel concept artist. Desondanks hebben we besloten hem als deelnemer mee te nemen in deze tweede ronde, ook omdat we deze kunst van eigen bodem zó mooi vinden dat het zonde zou zijn jullie er niet op te attenderen.

Titus beweert dat zijn inzending minder glamorous is dan een complete game (denk aan Gamer.nl-lezer Heinster en zijn Epic Balls), maar daar zijn wij het absoluut niet mee eens. Zijn werk is verbluffend mooi, zoals hieronder is te zien. Dit prachtig (digitaal) schilderij van Titus is gebaseerd op Final Fantasy Spirits Within. 

Deelnemer #3: Jeffrey Cuiper

Machinima is een term voor korte filmpjes die zijn gemaakt met behulp van videogame-engines. Denk daarbij aan Red VS. Blue, een bekende serie gebaseerd op Halo. Jeffrey doet ook een duit in het zakje met zijn Machinima-versie van het nummer Melanie van Toto. Voor diegenen die niet met de clip bekend zijn, hier het verschrikkelijke origineel.

Nee, dan vinden we Jeffreys versie stukken vermakelijker. Zeker de uitgeknipte gezichten van de bandleden toverden een glimlach op ons gezicht. En stiekem, heel erg stiekem, is het nummer zelf niet eens zo verschrikkelijk. Zeker niet met deze clip.

En dat waren ze voor deze week. Je kunt hieronder je stem uitbrengen. Dat kan tot volgende week 17 februari, wanneer de volgende voorronde van start gaat.

Wie wint volgens jou de tweede ronde?