Opinie

'Fallen Order krijgt opvallend hoge cijfers' - Gamer.nl Podcast 253

Star Wars en XO 2019

Geschreven door Gijs Scheltens op
Star Wars Jedi: Fallen Order valt tegen volgens Erik, zeker op technisch vlak. Toch krijgt de game veel lovende reviews, Ron en Erik analyseren waarom. Verder: Microsofts XO-conferentie en Rons pizza.

Luister via Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, Soundcloud, of als mp3. Vragen of onderwerpen voor de podcast? Kom langs in de Discord of stuur Erik een mail.

Speel en luister ook mee met architectuurkenners Ron en Erik, die deze maand Manifold Garden onderworpen hebben aan een wetenschappelijke analyse.

Onderwerpen:

06:34 - Star Wars Jedi: Fallen Order
41:24 - XO 19

Dit artikel delen:

Lees meer

'Bioware begint aan ontwikkeling vijfde Mass Effect' Super Monkey Ball: Banana Blitz HD is de verkeerde port
14

Reacties op: 'Fallen Order krijgt opvallend hoge cijfers' - Gamer.nl Podcast 253

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Markus88

    • 18 november 2019 07:48
    Ja ik was het niet eens met de review.. Voor mij is de game een 9/10 maar iedereen heeft zijn eigen mening natuurlijk en ik respecteer Erik's review natuurlijk en kon zijn review ook begrijpen.

    Edit : heb nu de hele podcast afgeluisterd en jullie hebben wel dik gelijk. Ik ben geen reviewer dus ik baseer mijn cijfer voornamelijk op 'hoeveel fun heb ik gehad?' en ik heb heel veel fun gehad maar door de optimalisatie die echt bagger is en wat bugs wat jullie duidelijk aangeven. Ik stoorde mij er wel aan af en toe dus heb ik het een 9 gegeven.. Denk een 9,5 mocht de game soepel lopen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    MelvinChowder

    • 18 november 2019 10:59
    @Markus88 Mee eens, heb al een aantal bugs gehad (waaronder een hoop met de klim mechanieken) en op sommige momenten is de framerate echt een drama, voornamelijk veel last gehad op de PS4 op Kashyyyk.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ErikNus

    • 18 november 2019 11:29
    @Markus88 thanks voor t luisteren! Het zijn allemaal ook maar meningen natuurlijk. Maar volgens mij had deze game nog wel wat meer tijd kunnen gebruiken.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Derper

    • 18 november 2019 12:04
    @Markus88 Wat? Zo hoog? Is het echt Breath of the wild/The Witcher III/Read Dead waardig? Is het een monument in de gamesgeschiedenis? Wat ik er tot nu van gezien heb, en de steams van vrienden vin ik het allemaal beetje mwa mwa. Gelukkig blijft het een kwestie van smaak en is het subjectief maar als wij als SW fans dit een 9/9.5 gaan geven is het doel gehaald en zal de volgende SW game de (technische) grenzen niet gaan opzoeken. Iets wat ik wel graag zou willen zien.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Markus88

    • 20 november 2019 15:00
    @Derper The last of us/the witcher 3 zijn mijn favo games en die zijn 10/10 voor mij. Zoals ik zei ik baseer mijn cijfer natuurlijk op hoeveel fun ik er mee heb gehad en review de game natuurlijk niet zoals Erik heeft gedaan. Ik heb er super veel fun mee gehad, heb de game ook op 100% gezet maar je hebt net als Erik wel gelijk en als ik er wat kritischer naar zou kijken wordt het toch een 8 of 8,5!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    darkmanwls

    • 18 november 2019 12:04
    Sowieso is het cijfer systeem inmiddels achterhaald en uit zijn verband gerukt.
    Als een game een 7 krijg vinden we dat eigenlijk al best laag, helemaal voor een blockbuster game als deze.
    Maar effe realistisch, een 7 is gewoon een hele dikke voldoende he. Daar zou ik vroeger op school heel blij mee zijn geweest.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ErikNus

    • 18 november 2019 23:52
    @darkmanwls vind ik ook wel een beetje. Met een 7 zeg ik dat ik het een goede game vind. 7/7,5 is namelijk 'goed' op onze schaal.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    TheChief

    • 18 november 2019 13:23
    Imo krijgt de game zulke hoge cijfers omdat EA in 7 jaar tijd gewoon gefaald heeft met alle eerdere pogingen een fatsoenlijke StarWars game te maken/uit te brengen.

    Een beetje volgens het 'in het land der blinden is de eenogige koning'-principe. Na zoveel jaren zijn veel mensen waarschijnlijk al lang blij dat de game niet vol bugs zit, vergeven is van de lootboxes en andere goksystemen etc.

    Beggars can't be choosers. Ben nog steeds sceptisch wat betreft de volgende EA StarWars game, want EA zou EA niet zijn als ze niet zouden proberen op slinkse wijze er alsnog allerlei 'surprise mechanics' meuk in te gooien.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    darkmanwls

    • 18 november 2019 13:32
    @TheChief Ik wil absoluut EA niet goedpraten. Maar om heel eerlijk te zijn, Later microtransacties toevoegen als de reviews allang binnen zijn, dat is Activision. Je kan zeggen over EA wat je wil, maar ze zeggen wel van te voren dat ze je gaan naaien. Goed, soms in een beetje creatieve taal, maar toch.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    TheChief

    • 18 november 2019 23:39
    @darkmanwls Mee eens, Blizzard/Activision is op dit moment erger dan EA.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    xeros

    • 18 november 2019 13:58
    BF1 en BF2 zijn IMO uitstekende Star Wars games.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    TheChief

    • 18 november 2019 23:39
    @xeros BF1 had gebrek aan content en BF2 was een lootbox infested crapfest. Of heb je BF2 pas gespeeld nadat ze al die rommel eruit gesloopt hadden?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • revanius

    • 22 november 2019 02:36
    Ik vond het juist vreemder dat death stranding zulke dikke cijfers kreeg ondanks dat in de reviews zelf staat dat het boring is. En toch een dik cijfer krijgen puur omdat een hideo Kojima game is. Dat is pas een column waard

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Yoji

    • 25 november 2019 00:49
    Ik wil graag jullie podcasts op patreon luisteren. Maar als ik mij aanmeld, dan druk ik op betalen via PayPal (staat ruim voldoende saldo op) maar hij blijft dan vragen om creditcard gegevens.

    Een creditcard heb ik niet. Hebben jullie enig idee hoe dit is op te lossen?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.