Xbox Series X laat gebruikers delen van games verwijderen

Xbox Series X laat gebruikers delen van games verwijderen

Xbox Series X-spelers kunnen delen van games verwijderen.

Dat blijkt uit de podcast van Microsofts Larry Hryb, ook wel bekend als Major Nelson, waarin hij development producer Jason Ronald interviewde. Ronald meldt daarin: "We hebben verbeteringen aan de user interface aangebracht waarmee het gemakkelijker is je opslag te managen."

Hij geeft het volgende voorbeeld: "Een van de nieuwe features die we toevoegen is - als een game dat ondersteunt - de mogelijkheid om verschillende componenten van een te verwijderen. Stel je een game met singleplayer- en multiplayermodi voor. Je wil je volledig richten op de multiplayer, en als een ontwikkelaar dat ondersteunt, kun je de campagne van je harde schijf afgooien. Je hebt echt meer controle over hoe je je opslag gebruikt, zodat je het meeste uit je beschikbare opslag haalt."

Hoewel een ontwikkelaar dit dus wel mogelijk moet maken, zou dit een slimme oplossing kunnen zijn voor de groeiende grootte van games tegenwoordig. Diverse grote franchises - waarvan Call of Duty een bekend voorbeeld is - groeien steeds meer in bestandsgrootte, met klachten van gamers tot gevolg.

De Xbox Series X en Xbox Series S zijn vanaf 10 november verkrijgbaar.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit is wel superhandig

0
test

Dus je betaalt dan 60-70 euro voor een game, om vervolgens de helft eraf te gooien omdat je die toch niet wil spelen... Is het dan niet consumentvriendelijker om zo'n spel op digitale markten dan ook in delen te verkopen? Zodat je alleen hetgeen koopt wat je daadwerkelijk wil hebben? Je moet er dan natuurlijk geen veredeld, irritant DLC-festijn van maken, maar bijvoorbeeld de ontkoppeling singleplayer-multiplayer hoeft nog niet eens zo heel irreëel te zijn.

0
test

@Robert-Frans of je gooit de singleplayer eraf als je die hebt uitgespeeld, maar nog wel de multiplayer verder wilt spelen.. het lijkt mij super handig

0
test

@ErikNus Daar is het zeker inderdaad handig voor, dat wil ik ook niet ontkennen. Maar toch kan het ook handig zijn om als je bijvoorbeeld de multiplayer überhaupt niet wil spelen, je dat deel dan ook niet hoeft te kopen.

0

Aanbevolen voor jou