De Xbox One lanceerde eind vorig jaar met een adviesprijs van 499 euro en bevatte standaard de Kinect-camera waarmee bewegingen van gebruikers worden geregistreerd. Deze wordt per 9 juni apart verkrijgbaar, Microsoft heeft nog niet gecommuniceerd hoeveel Kinect los zal kosten. 

Xbox Live Gold

Ook is bevestigd dat verschillende entertainmentapps niet meer onder het Xbox Live Gold-abonnement vallen en gewoon beschikbaar zijn voor alle Xbox 360 en Xbox One. Dit gaat in per juni. Eerder gingen al geruchten dat deze services niet meer onder het abonnement zouden gaan vallen. 

Tot slot laat Microsoft weten dat het Free Games with Gold-programma wordt uitgebreid naar de Xbox One. Wie een Gold-abonnement heeft kan in juni Max: The Curse of Brotherhood en Halo: Spartan Assault gratis downloaden. Deze games zijn niet meer te spelen nadat het Gold-abonnement is afgelopen. Bij het Xbox 360-Free Games With Gold-programma was dit nog wel het geval. Hiermee lijkt de dienst voor One dus sterk op het PlayStation Plus-model voor PlayStation 4.