Xbox One lanceert op 23 september in China | Gamer.nl

Xbox One lanceert op 23 september in China | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Er was dertien jaar lang een compleet verbod op consoleverkopen in China, maar die is eerder dit jaar opgeheven. Yusuf Mehdi, hoofd van marketing en strategie voor Xbox, kondigde de releasedatum aan op het evenement in Shanghai.

Games die op de lancering worden verwacht zijn onder andere Kinect Sports Rivals, Zoo Tycoon, Forza Motorsport 5, Max: The Curse of Brotherhood, Powerstar Golf en andere titels. De console gaat omgerekend 447 euro kosten in China.

Microsoft kondigde vorige week al aan dat de Xbox One in China verkocht gaat worden via een exclusief contract bij China Telecom Corp, een bedrijf met dertig miljoen klanten. Daarnaast komt de console ook in de winkels te liggen. 

Ook Sony is van plan zijn PlayStation-merk naar China te brengen. Eerder dit jaar zette het bedrijf een samenwerkingsverband op met Shanghai Oriental Pearl Co. Het is nog niet bekend wanneer of welke PlayStation-console verkocht gaat worden in China.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou