Sinds vandaag is de -qua specificaties- sterkste console van deze generatie uitgebracht in Japan. In totaal zijn er 12 games beschikbaar, waaronder Dead or Alive 3 van Tecmo en Jet Set Radio Future van Sega.

Bill Gates was zelf ook nog even afgereisd naar Japan, alwaar hij de eerste Xbox verkocht aan een (ongetwijfeld) blije klant, Atsushi Ishizaka.

Verkoopcijfers zijn er nog niet, daarvoor is het nog veel te vroeg. De eerste informatie omtrend de verkopen kun je vanavond of morgenochtend verwachten.

Xbox is on sale at retail outlets throughout Japan at an estimated price of 34,800 yen (actual retail prices may vary). Microsoft has devised marketing strategies, including the exclusive-for-Japan Xbox Special Edition, that appeal to the Japanese audience. Only 50,000 of the greenish-black translucent consoles are available for purchase in Japan. Nog maar 3 weken slapen, en dan kunnen ook wij van de Xbox gaan genieten; op 14 maart is het voor ons zover. Nu maar hopen dat Bill Gates dan ook even een bezoekje brengt aan het immer bruisende Amsterdam, om daar de eerste Europese Xbox te verkopen .