'Xbox Entertainment Studios zoekt onderkomen buiten Microsoft' | Gamer.nl

'Xbox Entertainment Studios zoekt onderkomen buiten Microsoft' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De afdeling zou vrijblijvende gesprekken met Warner Bros. hebben gehad over een mogelijke overname door het entertainmentbedrijf. Xbox Entertainment Studios was verantwoordelijk voor het produceren van originele tv-content voor het Xbox-merk, zoals een live-action serie van de populaire spelreeks Halo.

Bij de studio waren meer dan tien projecten in de maak, maar onder het beleid van Microsofts nieuwe ceo Satya Nadella werd besloten het merendeel hiervan te schrappen en de studio in zijn geheel te sluiten. De Halo-serie en documentairereeks Signal to Noise gaan nog wel door.

Het is niet bekend in hoeverre een overname van Xbox Entertainment Studios door een andere partij aannemelijk is. Volgens the Hollywood Reporter is het onwaarschijnlijk dat Warner Bros. ook echt van plan is om de studio in te lijven. De gesprekken zouden echter wel aangeven dat Xbox Entertainment Studios op zoek is naar een nieuwe eigenaar en dus niet per se ophoudt te bestaan.

Met de sluiting van Xbox Entertainment Studios kwam grotendeels een einde aan de geruchten dat Microsoft zijn Xbox-divisie in zijn geheel af zou willen stoten. In plaats daarvan zou Nadella zich enkel willen richten op de hardware- en software voor het Xbox-merk.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou