Op woensdag 8 april wordt WipEout HD geüpdate met een aantal nieuwe multiplayerfuncties, zo heeft Sony bekendgemaakt.

Na de gratis update is het mogelijk om meer dan vijftig rangen te verdienen. De hoeveelheid rangpunten die je krijgt is afhankelijk van je eindpositie, raceklasse en de rang van je tegenstanders. Hoe beter je presteert, hoe meer rangpunten je verdient en hoe sneller je in rang zult stijgen.

Na een online race of toernooi zullen de drie snelste piloten te zien zijn op een nieuw podiumscherm. Bovendien kunnen alle racers badges verdienen voor hun prestaties. In totaal zijn er 33 badges te winnen.

Spelen met vrienden is eenvoudiger gemaakt na de update. Zo kunnen spelers in de vriendenlijst snel kunnen worden uitgenodigd voor een race en krijgen gamers automatisch bericht wanneer één van hun vrienden aan het racen is. Je kunt dan direct ook aan die race deelnemen. Wanneer de race al aan de gang is, kan de speler toeschouwen tot de race gelopen.

Tot slot zijn er een aantal nieuwe opties aan WipEout HD toegevoegd. Zo kan een infoscherm voor de wapens worden in- en uitgeschakeld, kan er stuurhulp worden aangezet en kunnen het aantal ronden worden ingesteld tot maximaal twintig. Ook het type tegenstanders kan bij een race worden geselecteerd uit 'openbaar', 'vrienden'  en 'op uitnodiging'.