Winst Capcom neemt af met 90 procent | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Capcom rapporteerde deze week zijn financiële cijfers over het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2010. De winst van de afgelopen maanden bleef steken op 1,84 miljoen euro, ruim 90 % lager dan de 19,36 miljoen die in dezelfde periode van het fiscale jaar 2009 werd geboekt.

Buiten de invloed van de wi elkoersen, liep het bedrijf ook aan tegen de algeheel stagnerende Amerikaanse en Europese softwareverkopen. Maar ook de specifieke verkoopcijfers van de spellen die Capcom eerder dit jaar uitbracht vielen lager uit dan verwacht. Monster Hunter Tri voor de Wii en Ghost Trick voor de DS, maar vooral Lost Planet 2 verkochten niet naar verwachting. De spellen die het bedrijf voor de iPhone en iPad uitbracht, zoals Street Fighter IV en Resident Evil 4, deden het beter.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou