De stroom van mods voor Bioware's RPG hit NeverWinterNights lijkt geen einde te kennen. Een van de nieuwste gratis aanpassingen voor het spel is Harvest of Souls. Deze mod kent twee verschillende game modes. In de eerste is het de bedoeling om zoveel mogelijk vijanden om te brengen met de beschikbare units die je krijgt toegewezen. In de tweede mode is het de bedoeling om zoveel mogelijk zielen te verzamelen. De eerste die het aantal gestelde zielen binnenhaalt is de winnaar.

Deze mod combineert RPG met RTS, een combinatie die je al eerder terug zag in WarCraft 3. Deze mod heeft dan ook wel wat weg van WarCraft 3. Ook hier moet je verschillende units oproepen en verschillende monsters bevechten. Ook zijn er 4 legers waaruit je kunt kiezen, namelijk de Dwergen, de Undead, de Spider Cult en de Unclean. Als laatste is het ook nog mogelijk om verschillende items te verzamelen in de wereld van Harvest of Souls.Jeremy Greene: "I think the whole experience of controlling 30-40 units with the wide range of abilities you'd expect to see in a RPG, and being able to see the RPG complexity while playing general, makes the whole module a very unique gaming experience."

Nu het eerste prototype net af is, en het volgens de twee makers erg leuk is om te spelen, zien zij de toekomst zonnig in. Verschillende opties zoals handel drijven en speltypes zoals Unreal Tournament's domination zitten namelijk in de planning. Het complete interview kun je op deze pagina vinden. Versie 1.2 van de mod tref je hier aan.

Met dank aan DinaDani voor het melden van dit nieuws.